Societat

Els veïns de Tortosa fan una crida a la mobilització l'11-D

Reclamen a la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns que se sume a la protesta dels alcaldes a l'N-340

La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa fa una crida a la participació en el tall de l'N-340 que han convocat els alcaldes ebrencs per l'11 de desembre, amb l'objectiu de convertir-lo en una gran manifestació per aconseguir la gratuïtat dels peatges de l'AP-7. Concretament els veïns de Tortosa que se sumen a la protesta participaran en el tall de carretera a l'Aldea –s'interromprà el trànsit en vuit municipis–. “Cal fer força tots junts”, va assenyalar ahir el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí. I, en aquest sentit, el president veïnal reclama a la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns que reconsidere la seua negativa a participar en la protesta.

Per la seua banda, la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns manté que no participarà en la protesta dels alcaldes si no signen el seu manifest, que exigeix la gratuïtat dels peatges de l'AP-7 i una construcció “responsable” de les rotondes a l'N-340. Un manifest que els veïns de Tortosa sostenen que no signaran: “No el firmarem perquè ningú ens ho ha demanat”, va dir Baubí, que també va deixar clar que continuaran reivindicant la necessitat que es construeixi l'autovia A-7.

Una cinquantena de veïns van tornar a tallar l'N-340 en tres punts diferents ahir a la tarda, uns talls que la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns sosté que es mantindran les pròximes setmanes. El moviment veïnal rebutja la construcció de rotondes a l'N-340, la primera de les quals ja està pràcticament acabada, així com la creació d'una mitjana entre el Perelló i l'Hospitalet de l'Infant per evitar els avançaments. “Foment força el desviament del trànsit a l'AP-7, que és de pagament”, va lamentar el president de la federació veïnal.

Accessibilitat a l'hospital

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i el sindicat Catac han reclamat al govern en funcions que faci públic el pla de mobilitat de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. “El compromís del delegat del govern a l'Ebre era presentar el pla al novembre, no volem que ens enganyen més ni esperar que hi hagi un nou govern per conèixer les actuacions que s'han de fer”, va dir Baubí. Segons la federació veïnal, la xarxa de línies de bus a l'hospital, l'adequació d'un aparcament i la instal·lació d'un ascensor per accedir al centre costarien uns 4 milions d'euros. “Si no ens presenten el pla, convocarem mobilitzacions”, va manifestar la delegada sindical de Catac, Cinta Sarroca.

LA FRASE

Cal fer força tots junts i organitzar una gran mobilització perquè els peatges siguin gratuïts
Josep Baubí
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE VEÏNS TORTOSA

Pla de xoc per a la via pública

La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa reclama a l'Ajuntament que elabori un pla de xoc per a la via pública per esmenar els punts més conflictius, reparar les voreres que estan en mal estat, i millorar la senyalització horitzontal i l'enllumenat d'alguns passos a nivell, que sostenen que és deficient. També plantegen una campanya per conscienciar els veïns que mantinguin neta la via pública i l'aplicació de l'ordenança de civisme, sobretot en neteja. Una altra de les reivindicacions és la instal·lació d'un pas de vianants al davant de l'escola de Ferreries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia