Societat

Llibertat amb restriccions per al pederasta dels Maristes

Benítez confessa que va abusar d'alumnes de l'escola de Sants

El jutge li retira el passaport i li prohibeix treballar amb nens

Hi ha cinc denúncies de víctimes als Mossos

Llibertat provisional i restringida per a l'exprofessor d'educació física a l'escola dels Maristes de Sants-les Corts i pederasta confés, Joaquín Benítez. El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabarés, va dictar ahir a la nit dures mesures cautelars contra Benítez, investigat per un delicte d'abusos sexuals: prohibició de sortir del territori estatal, retirada del passaport, compareixences setmanals a comissaria i la prohibició de realitzar activitats educatives, culturals, recreatives o de qualsevol tipus, retribuïdes o no, en què hi hagi menors.

El fiscal va demanar presó per a Benítez però el jutge, en la interlocutòria, no ho va acceptar tot adduint que “no hi ha circumstàncies objectives, contrastables i constitucionalment admissibles” per decretar-ho. El magistrat va exposar que l'exprofessor es va posar en contacte amb el jutjat per a la seva declaració, i es va aclarir que no volia fugir del país, quan en l'entrevista amb els periodistes d'El Periódico, divendres passat, va dir-los: “Intentaré estar il·localitzable.”

Per ara hi ha cinc casos de víctimes que han denunciat els fets als Mossos i que en els propers dies ho han de ratificar al jutjat. Quatre estan incloses en la interlocutòria del jutge. La primera denúncia va ser d'un menor víctima d'abusos el 2010, que respon a les inicials T.B.C., el cas del qual ha difós el seu pare, Manuel, als mitjans de comunicació. El segon cas denunciat va passar entre els anys 1986 i 1987; el tercer cas, el 2007, i el quart, del 2005 al 2009. En tots els casos, Benítez feia entrar els nens al seu despatx i amb l'excusa de lesions o molèsties musculars els feia despullar, massatges, tocaments i en alguns casos fel·lacions. L'investigat ha treballat als Maristes de Sants tres dècades fins a l'any 2011.

La jornada d'ahir va ser llarga. Benítez va entrar al jutjat de la Ciutat de la Justícia de Barcelona passades les onze del matí, amb la jaqueta tapant-li la cara i amb tres agents dels Mossos que el custodiaven i que el van anar a buscar al poble de l'Alt Empordà on viu amb el seu germà. Poc abans de les dues del migdia, el magistrat Tabarés va acordar la detenció de l'exprofessor després de declarar durant una hora i mitja amb un advocat d'ofici.

Benítez va admetre
“de manera oberta” els fets denunciats per T.B.C, mentre que els altres “no els recorda amb exactitud”, afirma el jutge en la providència, que hi destaca “la claredat de les declaracions inculpatòries i el reconeixement dels fets, tot i que és parcial”. A la tarda el jutge va citar a declarar com a testimonis els dos periodistes d'El Periódico que el van entrevistar. Volia aclarir dubtes, com ara si l'acusat tenia intenció de fugir, i van dir-li que no, que es volia amagar de la gent. Per això, a les nou del vespre el va deixar en llibertat amb condicions.

LA FRASE

No hi ha circumstàncies objectives, raonables i admissibles que en justifiquin la presó
Miguel Ángel Tabarés
magistrat de barcelona

Monitor a l'Alt Empordà

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà va informar ahir que l'exprofessor d'educació física dels Maristes de Barcelona va estar treballant durant els estius del 2014 i 2015 com a socorrista a la piscina municipal d'Espolla i monitor d'activitats esportives a l'aire lliure en el casal d'estiu Esportiueig, que aplegava infants d'Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes.

El gerent del Consell Esportiu de l'Alt Empordà, Àlex Terés, va afirmar ahir que no han rebut “cap mena de queixa” i que l'home estava “molt ben considerat”. No obstant això, i per apaivagar inquietuds, els tres ajuntaments
tenen previst convocar una reunió informativa amb els pares dels infants que van participar al casal d'estiu. Terés va afegir que Benítez tenia la titulació requerida per fer de socorrista i al casal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia