Societat

L'exgerent de la Vall del Tenes, condemnat a sis anys de presó i deu d'inhabilitació per apropiació de fons públics

Francisco D.R. també haurà d'indemnitzar l'ens intermunicipal amb 523.482, la quantitat que va desviar

La jutgessa considera provat que l'acusat va transferir diners a comptes particulars i d'empreses de la seva titularitat

La jutgessa ha condemnat l'exgerent de la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes (Vallès Oriental) Francisco D.R. a sis anys de presó i deu d'inhabilitació pels delictes de malversació de fons públics i falsedat documental. El condemnat també haurà d'indemnitzar l'ens amb 523.482 euros, que és la quantitat que es va apropiar.

La magistrada considera provat que, entre el 2007 i el 2011, Francisco D.R. va transferir fons de la Mancomunitat a comptes particulars, llibretes que compartia amb la seva dona o el seu pare i comptes d'empreses de la seva propietat. La sentència posa de manifest que el condemnat alterava la comptabilitat amb factures “que no existien ni corresponien a cap operació real”.

A tall d'exemple, va realitzar una transferència per valor de 267.057 euros a una compte que compartia amb la dona. També va realitzar una transferència de 1.470 euros a un pintor que havia realitzat unes obres al seu domicili de Lliçà d'Amunt.

La sentència considera provat que l'exgerent “va alterar la comptabilitat de la Mancomunitat fent constar algunes factures que no existien ni corresponien a cap operació real a nom de l'empresa Dentiform SL, entitat de la qual era administrador únic, i a nom de diversos proveïdors de la Mancomunitat”.

El jurat popular ja el va considerat culpable per unanimitat. La Fiscalia i l'acusació (la Mancomunitat) demanaven vuit anys de presó i 20 d'inhabilitació pels delictes de malversació de fons públics i falsedat documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia