Societat

L'Estat desvincula el suport al MWC de la independència

El secretari d'estat de Telecomunicacions assegura que respectarà el contracte amb el congrés fins al 2023; “després ja es veurà”

88 empreses catalanes seran presents en l'edició d'enguany

Dilluns vinent arrencarà una nova edició del Congrés Mundial del Mòbil (MWC), la primera després que se n'hagi assegurat la continuïtat a Barcelona fins al 2023. Ahir, en la presentació institucional de l'esdeveniment, el secretari d'estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, hi va garantir el suport econòmic fins al venciment del contracte en vigor, independentment de la situació política de Catalunya. “El Congrés dels Diputats va fer una declaració de suport al MWC [un reial decret llei] i, per tant, s'hi pot comptar fins al 2023. Més endavant, ja es veurà”, hi va afegir, atesa la possibilitat que durant aquest període s'arribi a la independència.

Quan se li va preguntar de nou sobre aquesta possibilitat, el representant del govern estatal va afegir que, “si hi ha cap problema, no serà per la falta de compromís del govern espanyol”. Una prova d'això, segons Calvo-Sotelo, és que en els pròxims dies el govern espanyol signarà
la declaració del MWC com a “esdeveniment d'especial interès”, que permetrà millorar el finançament del congrés, ja que implica avantatges fiscals.

En el mateix acte, el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va defensar que el debat sobre el procés independentista no afectarà el MWC. “És un èxit avalat per les xifres i el debat no ha de tenir cap efecte sobre el seu futur”, va argumentar. Baiget va anunciar que la Generalitat impulsarà els pròxims mesos una sèrie de mesures, que no va detallar, per impulsar la relació entre les comunicacions mòbils i la indústria de l'automòbil, amb la intenció de convertir Catalunya en un referent en el camp dels vehicles de conducció autònoma i la connectivitat dels automòbils.

El fet que el MWC tingui lloc a Barcelona ajuda les empreses del territori a tenir més visibilitat en un entorn molt competitiu. L'any passat, Catalunya va ser el novè país amb més presència en la fira, amb 90 empreses representades. Enguany la participació baixarà lleugerament –en seran 88–, però la conselleria la considera estabilitzada. D'aquestes empreses, 60 seran al pavelló de Catalunya; 16, en un estand propi, i 12, en el marc del pavelló estatal.

En vista de l'amenaça que l'estrena de la nova línia 9 del metro es vegi enterbolida per la vaga, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va deixar clar que, tot i que espera no arribar a utilitzar-les, té “alternatives de mobilitat possibles”. John Hoffman, conseller delegat de la GSMA, no va voler valorar la situació, mentre que el director de la Fira, Constantí Serrallonga, va agrair la seva exigència perquè els obliga a millorar.

LA FRASE

El MWC és una cita importantíssima per a la ciutat i per a tot el país, i ens fa moltíssima il·lusió
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona

LA XIFRA

100.000
visitants
s'esperen, com a mínim, en aquesta edició del congrés. La darrera en va rebre 95.000.

Les novetats es veuran al Mobile World Centre

La botiga de Telefónica de la plaça de Catalunya mostrarà als ciutadans, entre el 22 de febrer i el 5 de març, els telèfons d'última generació que es presentaran a Barcelona durant el congrés.

El bilingüisme de Mobile World Capital i la Fira

Els representants de Mobile World Capital i de la Fira van alternar català i castellà en els discursos d'ahir. Tot i que algú hi va veure un lapsus, era una deferència al secretari d'estat de Telecomunicacions.

La Fira servirà 45 tones de menjar en quatre dies

Avui, sis dies abans de l'inici del MWC, comença la producció ininterrompuda de les
45 tones de menjar que se serviran als congressistes
en 68 punts. Cada dia es vendran 35.000 entrepans.

Ruta d'introducció a l'internet de les coses

Una de les nombroses iniciatives de Mobile World Capital serà una ruta oberta als ciutadans per diversos comerços i espais de la ciutat per veure com l'internet de les coses revolucionarà tasques rutinàries com ara anar a comprar i aparcar el cotxe. També hi haurà exemples de simulacions d'esports extrems i realitat virtual aprofitant la tecnologia dels telèfons mòbils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia