Societat

Denuncia abusos a La Salle de Vielha al cap de més de 40 anys

La congregació educativa de La Salle va assegurar ahir que desconeixia la situació d'un exalumne de 53 anys que ha denunciat que, quan en tenia 10, va patir abusos sexuals d'un religiós de l'internat Joan March de La Salle a la Val d'Aran, i s'ha posat a disposició de l'afectat per conèixer directament el cas i dels Mossos d'Esquadra per investigar-lo.

L'exalumne va formalitzar la seva denúncia davant els Mossos d'Esquadra divendres passat, després d'anar a l'emissora Rac-1 a explicar públicament els abusos sexuals que un professor, germà de la congregació i que era uns deu o quinze anys més gran que ell, li va infligir quan tan sols tenia 10 anys.

En un comunicat, La Salle ha assegurat: “No coneixem la situació denunciada pel «Sergi» que es refereix al Col·legi Joan March de Vielha” i ha anunciat que es posa “a disposició del denunciant per conèixer directament el cas, i poder-lo acompanyar en el procés i en tot el que consideri necessari”.

Els directius de La Salle ja s'han posat en contacte amb els Mossos “per ajudar-los en tot el que considerin necessari al llarg de la investigació”. “Manifestem el nostre total rebuig als abusos de qualsevol tipus i mostrem el més incondicional suport a les víctimes”, hi afegeix el comunicat de La Salle, que recorda que “és una institució amb més de 300 anys d'història que ha vetllat per l'educació de molts nens i nenes de tot el món”.

Segons fonts de la investigació, el cas ja hauria prescrit, perquè han passat més de quaranta anys i la víctima ja ha excedit el termini previst en aquest tipus de delictes per denunciar abusos sexuals una vegada assolida la majoria d'edat, ja que, depenent del supòsit, el temps màxim per fer-ho és de quinze anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES