Societat

Els telèfons són la porta principal d'accés a la xarxa

Un 85% dels barcelonins s'hi connecten a diari

El nivell econòmic i educatiu determina unes diferències notables

La capital del mòbil exerceix com a tal. Els telèfons són la principal eina d'accés a la xarxa per als barcelonins: 9 de cada 10 utilitzen l'smartphone, mentre que només 6 de cada 10 recorren també a l'ordinador. Sigui com sigui, el 85% de la població s'hi connecta a diari, segons l'informe L'escletxa digital a la ciutat de Barcelona presentat ahir per la Mobile World Capital.

Aquest informe, encarregat per l'Ajuntament per diagnosticar la salut tecnològica de la ciutat i identificar els col·lectius més susceptibles de quedar fora de la revolució digital, mostra que Barcelona està per sobre de la mitjana catalana, estatal i europea en l'ús d'internet. Sí que ha destapat, però, diferències importants en relacionar la connectivitat amb el nivell econòmic. El 84% de les llars tenen una connexió de banda ampla, però mentre que a les Corts aquesta xifra s'enfila fins al 96%, a Torre Baró només arriba al 62%. La diferència en funció de la renda, doncs, és molt evident. També ho és entre l'Eixample dret, el barri amb més penetració de telèfons amb pla de dades, i el Raval: la diferència també voreja els 40 punts.

Un altre factor determinant en l'escletxa digital és l'edat dels usuaris, sobretot a partir dels 64 anys. Les generacions més joves són les més connectades, actives i multidispositiu. Fins als 64 anys, almenys set de cada deu barcelonins disposen de telèfon intel·ligent amb internet. Entre els 65 i els 74 anys, dos terços de la població té la llar connectada i gairebé la meitat pot navegar pel mòbil.

Bona cobertura

L'estudi també inclou un detallat mapa de la cobertura mòbil a la ciutat basat en un milió de mesuraments fets al gener. El 99,56% de les peticions de connexió es van resoldre satisfactòriament i només hi ha zones problemàtiques als túnels de Vallvidrera i al voltant de l'hospital de Sant Pau i la Sagrada Família. La cobertura 4G arriba al 90% de la ciutat. Tot plegat fa que només el 0,02 dels entrevistats hagin renunciat a tenir internet al mòbil per problemes de connexió.

LES XIFRES

90
per cent
dels barcelonins han navegat per la xarxa en els últims tres mesos, independentment del dispositiu.
64
per cent
dels usuaris es connecten, com a mínim, des de dos dispositius per fer quatre activitats diferents.
3,7
per cent
dels enquestats asseguren que no disposen d'internet a casa perquè no en poden assumir el cost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia