Societat

Normalitzada la circulació al conjunt de la xarxa viaria després de la nevada

A partir del migdia les incidències provocades per la neu s'han anat solucionant

Les incidències viàries derivades de la nevada que ha afectat a primera hora del matí bona part del país s'han anat solucionant i a partir del migdia ja s'ha pogut circular amb normalitat al conjunt de les carreteres catalanes. Fins a aquesta hora s'ha hagut de circula temporalment amb cadenes o extremar les precaucions per presència de neu o gel a la calçada en una quinzena de vies, la majoria al Pirineu i Prepirineu de Lleida.

A primera hora, per tant, el Servei Català de Trànsit ha alertat que la nevada afectava l'autovia A-2 al seu pas per la plana de Lleida i també a la N-240, entre Tarrés i Vinaixa (Garrigues). Posteriorment s'ha complicat la mobilitat més al nord. A la C-14 a Ponts i la N-230 a Vielha, per exemple, s'ha restringit temporalment el pas de camions. Amb el pas de les hores els problemes s'han concentrat a les carreteres del Pirineu i Prepirineu, amb cadenes que han estat obligatòries a la C-28 al Port de la Bonaigua, a la C-12 d'Àger a Fondepou, i a mitja dotzena de vies comarcals i locals més del Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, el Solsonès i l'Alt Urgell.

A les comarques de Tarragona, durant la primera hora del matí, el Servei Català de Trànsit ha alertat que s'havia acumulat neu o gel en calçada a l'AP-2 des d'El Pla de Santa Maria i passant per Montblanc, cap a l'Albi. També a la C-14 per Montblanc ha estat obligatori l'ús de cadenes durant el matí i s'ha restringit el pas de camions. A més, la T-701 s'ha hagut de tallar de Cornudella de Montsant a Prades, la T710 de Prades a Poblet i la TV-7092 a l'alçada de Castillejos, al Baix Camp. A la T704 s'han registrat dificultats per circular de Mussara a Prades a partir del quilòmetre 16.

Al Pirineu de Girona han calgut cadenes per circular per la N-260 a Planoles cap a Ribes de Freser i la Collada de Toses, on també s'ha restringit puntualment el pas de vehicles de 3a categoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia