Societat

La cervesa catalana Cap d'Ona medalla d'or i d'argent a París

Els cervesers d'Argelers de la Marenda anomenen la seva producció Cervesa de Catalunya

El guardó recompensa l'excel·lència agrícola francesa amb vins, cerveses, productes agrícoles i animals

La cerveseria Cap d'Ona d'Argelers de la Marenda ha obtingut una medalla d'or i una d'argent al Concours Général Agricole 2016, que té lloc dins el marc del Salon international de l'agriculture de Paris. Aquest guardó es concedeix “amb el control de l'Estat i recompensa l'excel·lència agrícola francesa amb vins, cerveses, productes agrícoles i animals.”

Els nord-catalans de Cap d'Ona -que anomenen la seva producció “Cervesa de Catalunya”- han obtingut l'or de la millor cervesa de l'Estat francès per la seva Bruna. La medalla d'argent ha estat concedida a la Rossa de castanya, en la categoria de cerveses perfumades. Enguany cap cervesa no ha obtingut l'or en aquesta categoria. L'any 2009 va va obtenir la distinció de “millor cervesa artesana de França.”

Cervesa identitària

La cerveseria de Gregor Engler (originari de Banyuls de la Marenda i fill de cervesers de la Mosella) i d'Élodie Pujol de Ceret, va obrir a Argelers l'any 1998. El nom de Cap d'Ona fa referència al cap del mateix nom de Banyuls i “a la cresta de l'onada”, en al·legoria a la seva “passió marítima”. De bon començament les cerveses elaborades per la parella de cervesers van ser etiquetades també en català, posant per endavant l'arrelament del producte al territori i la identitat de la Catalunya Nord. Produeixen una desena de varietats, algunes de les quals es poden trobar en comerços i bars d'arreu de Catalunya com a producte d'importació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia