Societat

El papa clama al món respondre de forma “digna” amb els refugiats

Francesc mostra la seva solidaritat assegurant que “no esteu sols”

Viatja a l'illa grega de Lesbos, on ha estat rebut per Alexis Tsipras, qualifica la situació com “la catàstrofe humanitària més gran des de la II Guerra Mundial”

El papa Francesc ha arribat aquest dissabte a l'illa de Lesbos per trobar-se amb centenars de refugiats del centre de detenció de Moria, en el que considera és “la catàstrofe humanitària més gran des de la II Guerra Mundial”. “No esteu sols”, ha assegurat el papa, des de Lesbos, als refugiats.

El papa ha demanat al món des de l'illa de Lesbos . que es presti atenció a la tragèdia i desesperació que pateixen els refugiats i respondre de forma “digna” davant aquesta situació.

“He vingut aquí, senzillament per estar amb vosaltres i escoltar les vostres històries. He vingut per atraure l'atenció del món davant aquesta greu crisi humanitària i per implorar la solució de la mateixa”, ha dit Francesc en el camp de refugiats de Moria, a Lesbos.

L'avió de Francesc ha aterrat a l'aeroport de Mitilene, la capital de l'illa, a les 10.05h, on ha estat rebut pel primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, i el patriarca ecumènic Bartolomeu i l'arquebisbe Jeroni.

Durant la visita, molts refugiats, sobretot infants, s'han apropat al papa i li han explicat els seus problemes. Alguns, entre plors, li han demanat ajuda.

Abans d'arribar a Lesbos, el papa Francesc ha enviat un missatge a través de les xarxes socials en què ha assegurat que “els refugiats no són números, són persones amb cara, noms, històries, i han de ser tractats com a tals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia