Societat

Els veïns rebutgen un pla de l'Ajuntament de Tortellà per reordenar el trànsit

L'equip de govern retira la proposta i, a petició de la gent del poble, es compromet a solucionar la indisciplina a l'hora d'aparcar a determinats llocs

L'equip de govern de Tortellà (CP) va presentar dimarts als veïns una proposta de reordenació del trànsit al centre de poble consistent –en línies generals– a aplicar el sentit únic de circulació en alguns dels carrers, com ara els de França, Sales, Ciutadella, Olot, Sant Jaume i de la Font. La majoria dels assistents que omplien el saló de sessions de l'ajuntament, però, van mostrar-s'hi disconformes perquè, segons van dir, no consideraven que la circulació suposés un problema important.

Atès el parer general, l'equip de govern ha decidir retirar la proposta i fer una enquesta sobre qüestions de vialitat, a partir de la qual es prendrà alguna decisió a mitjà termini. “Nosaltres teníem el convenciment que el fet que en carrers estrets s'hi pugui passar en els dos sentits suposava un problema per a la majoria del poble, però veiem que no”, va manifestar ahir l'alcalde, Rafael Domínguez. “Si la gent no ho considera un problema, qui som nosaltres per tirar endavant el pla?” En l'enquesta, a més de preguntar sobre qüestions concretes, es demanaran suggeriments.

Aparcaments

A la mateixa reunió informativa es va proposar que, en lloc de tractar la circulació, es busqués una solució al fet que sovint es deixen cotxes mal aparcats, una circumstància –es va dir– que sí que entorpeix el trànsit. L'equip de govern hi va accedir.

El punt de vista de la majoria dels assistents a la reunió de dimarts coincideix amb el parer del principal grup de l'oposició, CiU. El seu portaveu, Francesc Ten, es va mostrar satisfet ahir que es busqui una solució als cotxes mal aparcats i es deixi de banda el pla inicial. “Si aconseguim disciplina a l'hora d'aparcar se solucionarà la resta”, va dir.

LA FRASE

Si la gent no ho considera un problema, qui som nosaltres per tirar endavant el pla?
Rafael Domínguez
ALCALDE DE TORTELLÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia