Societat

política internacional

CRISI HUMANITÀRIA

El missatge viral d'una infermera voluntària a Idomeni: “Són uns assassins”

Gemma Poca, de Castellterçol, denuncia els atacs amb gasos lacrimògens contra els refugiats al camp que la policia ha començat a desmantellar aquest dimarts

“Estan gasejant a gent que venen d'una guerra. És inadmissible. Són uns assassins”, afirma entre plors

El missatge que la infermera voluntària de Castellterçol, Gemma Poca, va enviar per whatsapp als seus familiars i amics s'ha fet viral i ha ajudat a transmetre, un cop més de la mà de voluntaris, el malviure de milers de refugiats al camp d'Idomeni, que justament aquest dimarts la policia grega ha començat a desmantellar.

Tal com explica El Punt Avui amb el testimoni d'un altre voluntari a Idomeni , la policia ha atacat sovint els refugiats que fa dies esperen a la frontera entre Grècia i Macedònia amb gasos lacrimògens.

Gemma Poca ha explicat entre plors una d'aquestes agressions: “Són uns assassins!”, exclama diverses vegades, assegurant que “es tanquen els pulmons, no es pot respirar i et piquen els ulls i la cara”. “I els nens! Està ple de nens a les tendes i no sé si han pogut sortir!”, “de veritat són uns assassins!”. “Se't tanquen els pulmons, et cremen els bronquis. Terrible! Estan disparant! Hi ha molta gent gran que no poden corre...”

En un segon missatge , més tranquil·la però molt emocionada, la infermera catalana continua el seu relat, assegurant que vol explicar el que està veient. “Hi ha hagut molta tensió i la policia ha començat a disparar”. “S'ha de denunciar com Europa pot permetre aquest assassinat”. “Estan gasejant a gent que venen d'una guerra. És inadmissible. Són uns assassins. Com ho podem permetre? Això passa a Europa”. “Si us plau, tots els que pugueu, digueu-ho!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia