Societat

societat

accident aeri

El cap dels forenses egipcis nega que s'apunti a una explosió a bord del vol d'EgyptAir

Les declaracions desacrediten la informació facilitada per un responsable forense i fonts de la investigació citades per Reuters que asseguraven aquesta teoria

El cap de l'Autoritat Forense d'Egipte, Hisham Abdel Hamid, ha negat que l'anàlisi preliminar de les restes mortals de passatgers del vol MS804 d'Egyptair suggereixin que es va registrar una explosió a bord de l'aeronau, i alhora ha fet una crida a no especular sobre els fets, ha informat l'agència de notícies oficial egípcia MENA.

En un comunicat, Hamid ha dit que “tot el que s'ha publicat és completament fals” i que es tracta de “conclusions” a les quals no han arribat els investigadors forenses.

Per aquesta raó, ha reclamat als mitjans que abordin amb cautela les informacions sobre el vol d'Egyptair que es va estavellar al mar la setmana passada per no causar confusió en l'opinió pública amb la difusió de “rumors falsos”.

Les declaracions del cap de l'Autoritat Forense egípcia arriben poc després que un responsable forense i fonts de la investigació asseguressin aquest dimarts a Reuters que l'anàlisi preliminar de les restes mortals trobades apunten a que hi va haver una deflagració a bord.

“La mida de les restes humanes apunta a una explosió, el fragment més gran que s'ha trobat té la mida del palmell d'una mà.

Algunes de les restes van començar a arribar diumenge en 23 bosses”, ha explicat el responsable forense.

Un altre responsable forense ha dit, tot i això, que només s'ha rebut de moment un petit nombre de restes i ha considerat que és massa aviat per establir si hi va haver una explosió en ple vol.

El vol MS804 d'Egyptair va desaparèixer dels radars la matinada del 19 de maig poc després d'entrar a l'espai aeri egipci quan realitzava la ruta entre París i el Caire amb 66 persones a bord.

Les autoritats egípcies i franceses han confirmat que no hi ha supervivents i que l'avió es va estavellar al mar Mediterrani però no se sap què va provocar la caiguda de l'aeronau, que va estar precedida de diversos girs bruscos.

Els investigadors francesos sostenen que l'avió va enviar una sèrie d'alertes que indicaven que s'havia detectat fum a bord, així com possibles errors d'ordinador just abans que l'avió desaparegués dels radars.

Els senyals no indiquen què podria haver causat el foc i els experts en aviació sostenen que no es pot descartar ni un sabotatge ni una fallada tècnica.

Els investigadors confien que les restes de l'aeronau, les maletes i la roba i les anàlisis químiques per detectar les empremtes d'una explosió, segons persones que van participar en investigacions de casos amb explosions provocades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES