Societat

tradicions

La Garriga celebra els 200 anys de la festa de Corpus

Enguany, de manera excepcional, s'elaborarà una catifa de 200 metres quadrats a la plaça de l'Església commemorativa del 200 aniversari

Diumenge, dia de Corpus, la Garriga celebrarà el 200 aniversari de la primera festa del Corpus documentada (encara que el Corpus a la localitat se sap que se celebra des de més antic, la més antiga documentada és del 1816). Per això, es confeccionaran 30 catifes florals, on lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d'altres tipus de flors i elements vegetals (especialment xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs).

I aquest any, de manera excepcional, s'elaborarà una catifa de 200 metres quadrats a la plaça de l'Església, commemorativa de l'aniversari. A la festa hi haurà també una catifa convidada, elaborada per catifaires vinguts de la població siciliana de Noto, famosa per la seva Infiorata, una festa en què les catifes de flors són les protagonistes. A més de les catifes, s'ornamentaran les escales de l'església, es faran quatre altars de flors, un mural i el ja tradicional ou com balla.

Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic podrà passejar pels seus carrers i admirar els dissenys florals. Entitats, escoles i veïns són els encarregats de l'elaboració de les catifes.

La jornada de Corpus oferirà, a més, activitats complementàries com ara concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d'aparadors i portes obertes a diferents espais d'interès.

Més informació

29 de maig

www.lagarriga.cat

Més de 300.000 clavells a Sitges

m.j.r

Més de 300.000 clavells serviran per confeccionar les 32 catifes de flors que es podran veure a Sitges amb motiu de les Festes de Corpus 2016. Diumenge, a més, 33 expositors de clavells ompliran els Jardins del Retiro. Per celebrar el centenari de Foment de Sitges, l'entitat serà l'encarregada de fer la catifa central del Cap de la Vila. Com a novetat, enguany es ret homenatge a les dones de l'Associació del Ram de Tot l'Any, que guarniran el Pati Blau per homenatjar Santiago Rusiñol. D'altra banda, destaca la intervenció artística del sitgetà Pedro Martín, qui ha creat una composició pictòrica sobre la vida i els sentiments a través de les flors, que decorarà les escales de la Punta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona