Societat

SOCIETAT

Milers de persones clamen a Barcelona que la UE obri fronteres al refugiats

La manifestació, organitzada per Stop Mare Mortum i amb l'adhesió d'una cinquantena d'entitats, recorre el centre de la ciutat

“Obriu Fronteres, Volem Acollir”, lema principal

Barcelona acull des de les 18.30h una nova manifestació contra la política envers els refugiats de la Unió Europea i per reclamar que s'obrin les fronteres. Convocada per Stop Mare Mortum, en motiu del Dia Internacional del Refugiat (20 de juny) i amb una cinquantena d'entitats més que s'han sumat a la convocatòria, la manifestació ha arrencat de plaça Universitat.

Ha estat en aquest punt on un portaveu de l'organització Stop Mare Mortum, Toni Borrell ha justificat la mobilització després de recordar que “el nostre país també ha viscut l'exili, l'èxode i l'emigració”, i ha denunciat que imatges com les de l'arribada de refugiats a Grècia no es poden repetir.

També ha reclamat vies segures per als refugiats i ha denunciat la situació en què viuen els refugiats atrapats a Grècia i la falta de “garanties jurídiques” que tenen, així com la decisió de portar-los en camps militaritzats, on viuen en una situació “absolutament miserable”. També ha criticat el govern espanyol per ser igual de “responsable” de la situació que la resta d'Estats d'Europa.

Els manifestants, entre els que hi ha polítics de formacions d'esquerres, representants de sindicats i d'organitzacions socials i ONG, han cridat durant la marxa proclames com “cap persona és il·legal” o “obrim fronteres”.

En el moment que la capçalera de la manifestació ha arribat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona, al carrer Mallorca, han començat els crits de “Vergonya, vergonya!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia