Societat

Societat

Crisi dels refugiats

Amnistia planta una tanca a la platja de Barcelona per reclamar més protecció per als refugiats

L'ONG denuncia la manca de voluntat política dels governs

L'acte coincideix amb el Dia Mundial dels Refugiats

Amnistia Internacional (AI) ha plantat aquest dilluns una tanca simbòlica a la platja de Sant Sebastià de Barcelona per denunciar la crisi dels refugiats.

L'organització ha fixat la reixa al costat d'una sèrie de cartells amb missatges explícits: Let us in Europe (Deixa'ns entrar, Europa), S.O.S Europe (Ajuda, Europa) i Shame on you Europe (Avergonyeix-te, Europa). A més, han col·locat objectes representatius del drama dels refugiats a la Mediterrània, com una armilla salvavides, una ampolla d'aigua i unes sabates.

Amb aquesta acció, que coincideix amb el Dia Mundial dels Refugiats, l'organització ha volgut fer visible la “manca” de voluntat política dels governs.

El portaveu d'Amnistia Internacional, Dani Vilaró, ha explicat que l'objectiu de l'acte és cridar l'atenció sobre “els viatges increïblement perillosos” que han de fer aquestes persones per “intentar aconseguir una protecció internacional que se'ls nega”. A més, ha condemnat el “bloqueig” d'unes fronteres que impedeixen l'accés a vies legals i segures per tal d'accedir a la protecció internacional.

Vilaró ha alertat que aquesta crisi està agafant cada cop dimensions “més dramàtiques”. En aquest sentit, ha recordat que des del gener ja han mort al voltant de 2.800 persones.

L'activista d'AI ha reclamat, doncs, solucions coordinades i comunes per garantir l'asil i el refugi per als països eur opeus. L'ONG ha convidat les ciutats a donar “la benvinguda als refugiats i no girar-los l'esquena”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia