Societat

El Pirineu es prepara per al pas del Tour de França

L'etapa de demà sortirà de Vielha i creuarà el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell

La Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell ja ho tenen tot enllestit per al pas del Tour de França de demà. Considerada l'etapa reina dels Pirineus, constarà de 180 quilòmetres amb quatre ports de muntanya. Donarà inici a Vielha, a la Val d'Aran, amb el gran grup sortint direcció Salardú per fer la primera ascensió del dia, la del port de la Bonaigua, el qual baixaran en direcció a Sort, per fer front en aquest punt a la pujada al port del Cantó. Una vegada superat, el descens els portarà en direcció a Adrall i la Seu d'Urgell per entrar finalment a Andorra.

A part de la munió de seguidors que ompliran les carreteres, càmpings i hotels del Pirineu, el pas de la volta ciclista comportarà restriccions en el trànsit que s'allargaran durant hores. El Servei Català de Trànsit ha informat de l'inici dels talls a la carretera C-28 des de Vielha (09:25 h) fins a l'alt del port de la Bonaigua (10:11 h); a la C-13 des d'Esterri d'Àneu (10:49 h) a Rialp (11:38 h); a l'N-260, de Sort (11:45 h) a Montferrer (13:19 h); i a l'N-145 de la Seu d'Urgell (13:25 h) a la Farga de Moles (13:35 h). La reobertura de la circulació es preveu al voltant d'unes tres hores més tard.

L'última vegada que el Tour de França va creuar terres pallareses va ser l'any 1993 durant el transcurs de la 16a etapa, que va unir Andorra i Saint-Lary-Soulan i que va guanyar el ciclista suís Tony Rominger. En aquella ocasió, i com ja va passar l'any 1974 en la primera experiència al Pallars, el gran grup també va creuar el port de la Bonaigua i el port del Cantó.

Màxima seguretat

Davant un esdeveniment d'aquesta magnitud, la seguretat estarà garantida. Els Mossos d'Esquadra desplegaran 664 agents per blindar la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell de cap amenaça terrorista durant l'etapa de demà. Des dels atemptats a París de Charlie Hebdo, Catalunya manté activat el nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista. Això fa que el dispositiu policial “vagi més enllà de l'organització d'una prova ciclista qualsevol” i demana “una atenció organitzativa extraordinària”, segons va explicar en roda de premsa el director general dels Mossos, Albert Batlle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT