Societat

Festes i tradicions

Arsèguel i la Seu d'Urgell es converteixen en les capitals d'acordionistes

La Trobada d'Acordionistes del Pirineu, que tindrà lloc des d'avui fins diumenge, acull un total de 25 formacions

Un total de tretze formacions i músics de Catalunya i dotze grups més procedents de Colòmbia, Quebec, Portugal, Euskadi, França, Itàlia, Suïssa, Irlanda, Escòcia, Ucraïna, Moldàvia i Bulgària participen aquest cap de setmana a la Trobada d'Acordionistes del Pirineu, que se celebra a Arsèguel i la Seu d'Urgell.

El festival de música tradicional més antic de Catalunya arriba enguany a la 36a edició amb l'objectiu de sempre: posar de manifest la importància de l'acordió als pobles dels Pirineus. De fet, aquest s'ha convertit ja en el més important d'Europa d'acordió diatònic.

Una de les novetats de l'edició d'aquest any és que el concert d'avui divendres, que habitualment es feia a Arsèguel, se celebrarà a la Seu d'Urgell. El concert de dissabte i el de l'orquestra de les Colònies i dels Tallers d'Arsèguel que se celebra diumenge s'han programat igual que les anteriors edicions.

La trobada d'Arsèguel i la Seu aquest cap de setmana inclou un gran concert d'intèrprets catalans. Serà dilluns, 1 d'agost, a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell. A partir de les set de la tarda, sonaran els acordions diatònics i cromàtics, les panderetes, els violoncels, les flautes, els sacs, les guitarres i els tamborins d'una trentena de músics catalans.

Més enllà

Segons explica el president de l'Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, Artur Blasco, “enguany s'ha volgut expandir-la fora del municipi”. Així, els acordionistes d'Arsèguel actuaran també a Vilagrassa (2 d'agost); a Puigcerdà (dia 3); a la Pobla de Cérvoles (dia 4); a Castellbò (dia 5) i a Balaguer (dia 6). Tots els concerts començaran a les 22 hores.

La trobada

Trobada d'Acordionistes del Pirineu. Del 29 al 31. A més, dissabte i diumenge, a Arsèguel, hi haurà fira de lutiers



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia