Societat

jocs del 2017

pressupostos

Pendents del nou govern de l'Estat per finançar els Jocs

L'Ajuntament sosté que té el compromís de totes les forces d'àmbit estatal per garantir l'aportació econòmica

Les obres de la nova pista d'atletisme s'han iniciat amb una previsió de vuit mesos

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), confia que molt aviat arribi l'acord en un àmbit estatal que permeti formar govern per garantir les inversions promeses pendents per als Jocs Mediterranis. Ballesteros manifesta que, ara per ara, els Jocs tenen el “suport explícit” de totes les forces polítiques que s'han d'entendre per formar el govern estatal, la qual cosa, segons Ballesteros, “aporta seguretat als Jocs”.

Així, l'alcalde de Tarragona manifesta que hi ha un esperit de “tranquil·litat” pel que fa a aquest esdeveniment esportiu del qual Tarragona ha de ser seu el juny del 2017, tant pel que fa a l'aportació del total de nou milions d'euros que han de provenir de fons estatals com a l'execució de les obres pendents. Per exemple, en el cas de la piscina olímpica, tant l'alcalde de Tarragona com el coordinador dels Jocs, Javier Villamayor, sostenen que s'està acabant la redacció d'un conveni que permetrà tirar endavant el procés de licitació de les obres d'aquest equipament, que tenen un cost estipulat de tres milions d'euros. “Ja hem signat el contracte amb Sacyr, s'ha lliurat el projecte i tenim el compromís del Consejo Superior de Deportes (CSD) per acabar de redactar aquest conveni que permetrà “la posada a licitació de les obres sense haver d'esperar més”, segons indica Villamayor.

Seguint amb el missatge de tranquil·litat que van defensar tant Ballesteros com Villamayor, es va avançar també que el programa de patrocinadors avança “a bon ritme” i que durant aquesta tardor se sabran nous acords amb empreses de les branques de l'automoció, companyies aèries i refrescos, entre altres grups.

Les declaracions de Ballesteros i Villamayor es van fer aquest dimarts durant la visita d'obres a les futures instal·lacions de la pista d'atletisme de Campclar. Actualment, l'empresa Benito Horno e Hijos treballa en les tasques d'enderroc i arranjament de l'actual pista, unes obres que permetran edificar unes instal·lacions amb una cabuda de fins a 5.000 espectadors, amb un pressupost de 3.3 milions d'euros –finançat pel CSD, la Diputació de Tarragona i el consistori– i un període d'execució de vuit mesos.

Dures paraules a ERC

“No sé què és pitjor, si algú que fa servir la informació malament a consciència o algú que parla molt i no sap de què”, així de dur es va mostrar Ballesteros en referència a les declaracions del grup municipal d'ERC-MES-MDC, que recentment va qualificar de “pelotazo” la proposta de gestió de l'Anella Mediterrània per una empresa privada. L'equip de govern qualifica l'operació com “una proposta que està sobre la taula”.

LA XIFRA

3,3
milions d'euros és el cost que suposarà l'arranjament de la pista d'atletisme per als Jocs Mediterranis.

LA FRASE

El suport explícit de tots els partits que han de compondre el govern estatal ens dóna seguretat
Josep Fèlix Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona