Administracions

Municipal

Ordinadors per a cecs a les biblioteques de Badalona

El govern municipal instal·larà els pròxims dies aparells adaptats i lupes lluminoses a tots els centres de la ciutat

Dotarà alguns espais municipals d’anells magnètics per a persones sordes

L’Ajuntament de Badalona instal·larà durant els pròxims dies un ordinador adaptat per a les persones amb discapacitat visual a totes les biblioteques de la ciutat. Dels sis equipaments que hi ha al municipi, només el de Can Casacuberta, el més cèntric, disposava d’aquest servei. Ara, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, s’instal·larà un aparell pensat per donar servei a aquest col·lectiu a cadascuna de les cinc biblioteques restants.

Així ho ha explicat el tinent d’alcalde de l’àrea Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot (ERC), que detalla que el material ja ha arribat a les dependències municipals i que es procedirà a instal·lar-lo durant els pròxims dies. Aquests ordinadors incorporen dos programes diferents. Un permet l’accés a persones amb problemes visuals atès que amplia la pantalla amb suport puntual de veu sintètica. L’usuari amb discapacitat visual parcial pot ampliar la lletra de la pantalla a voluntat, canviar el contrast o els colors. L’altre programa és el Jaws i està dissenyat per a persones amb ceguesa total. Aquest segon programa, ofert per l’Once, verbalitza amb veu sintètica el que va apareixent a la pantalla. Aquesta opció dona accés, explica Francesc Ribot, a tot un fons de llibres electrònics.

El regidor badaloní també ha subratllat que el següent pas, un cop els ordinadors ja estiguin instal·lats, serà treballar braç a braç amb l’Once per dotar aquests equipaments d’un fons bibliogràfic integrat per llibres en braille. “Tenim contactes regulars amb aquesta organització i ja hem començat a parlar d’aquesta necessitat”, sosté Ribot.

A banda dels ordinadors, l’Ajuntament de Badalona també ha adquirit sis lupes lluminoses portàtils que estaran distribuïdes per les sis biblioteques i que esdevindran un material de suport per a les persones que tenen la visió molt reduïda.

Pensant en els sords

D’altra banda, el govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) instal·larà anells magnètics a tres espais municipals per tal que les persones que usen una pròtesi auditiva sentin millor quan trepitgin aquestes dependències. Es tracta, d’entrada, del saló de plens, de la planta baixa de la casa de la Vila i de la planta baixa de l’edifici d’oficines municipals El Viver. La voluntat, segons detalla el tinent d’alcalde de Badalona Justa i Inclusiva, és ampliar-ho a cinc punts més de la ciutat. Aquests anells també s’han pagat amb una subvenció de la Diputació.

LA XIFRA

6
biblioteques
de Badalona disposaran d’un ordinador accessible per a les persones amb discapacitat visual.

LA FRASE

Si volem ser una ciutat justa i inclusiva hem d’avançar amb tots els col·lectius
Francesc Ribot
tinent d’alcalde de badalona justa i inclusiva

Formació en llenguatge de signes

Amb la voluntat de contribuir a fer més fàcil la vida de les persones que tenen algun tipus de discapacitat sensorial, el govern local ha impulsat un curs de llenguatge de signes entre alguns dels treballadors municipals que atenen els ciutadans. En aquesta primera tongada, explica el regidor Francesc Ribot, s’hi han inscrit disset persones que han adquirit les nocions més bàsiques. La voluntat és repetir l’experiència amb altres professionals i, fins i tot, ampliar els coneixements entre els que han fet les primeres sessions.

Pel que fa a l’atenció a les persones amb discapacitat física, Ribot anuncia que el consistori ha encarregat un estudi sobre l’accessibilitat a quinze edificis municipals, un pas previ a les actuacions necessàries per posar fi a les barreres. “Volem una ciutat adaptada per a tothom. Si volem ser una ciutat justa i inclusiva hem d’avançar amb tots els col·lectius”, sosté l’edil badaloní d’ERC. “Qualsevol badaloní ha de poder fer servir tots els equipaments públics”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona