Administracions

El Consell del Pla de l'Estany impulsa el parc de la platja d'Espolla

Aquesta actuació forma part del projecte de millora de la qualitat turística de la comarca, que n'inclou cinc més

Preveu la millora de la zona dels desmais

La creació del parc a la platja d'Espolla de Melianta, un paratge natural situat al sud de pla de Martís entre Melianta (Fontcoberta) i el pla d'Usall (Porqueres), és un dels sis projectes de desenvolupament turístic del Consell Comarcal del Pla de l'Estany. El d'aquesta platja té com a objectiu donar valor a aquest paratge natural de gran rellevància ecològica –amb un subsòl de travertí, un estany intermitent i la presència de fòssils prehistòrics vius, a més de l'adequació i la integració paisatgística de la zona dels desmais de l'estany de Banyoles.

Respecte a la resta d'actuacions, una de les més immediates serà la restitució del tram de mur del jardí històric de les pesqueres i el passeig de l'estany. Està previst que abans que finalitzi aquest any comencin els treballs per substituir el tram a tocar de l'estany que està esfondrat i malmès. També es faran actuacions de dragatge i es dotarà de serveis per a la reubicació de la barca de passeig que hi ha en aquest indret, i es preveu millorar la connectivitat entre l'oficina de turisme de l'estany a l'embarcador i la zona dels desmais. Aquest últim espai també serà el centre d'una tercera actuació. Concretament es faran millores d'accessibilitat a la zona, es crearà un pas de fusta circular per facilitar el passeig per aquests espais, es plantaran desmais joves alineats a la vora de l'estany i també s'impulsaran mesures de protecció de la vegetació existent i de conservació de les fonts de la Filosa, la Carpa i del Ferro. Aquestes dues actuacions començaran el 2017.

Una altra de les actuacions inclou una millora de l'accessibilitat a les coves de Serinyà i de l'edifici de servei, i l'última preveu la construcció d'un mur escullera al carril bici del carrer Isaac Albéniz entre els carrers Estació i Juli Garreta (Porqueres). El que es pretén és enllaçar el carril bici de Porqueres amb la Via Verda projectada i oferir als turistes la possibilitat de poder fer la volta a l'estany per tots dos costats.

LA FRASE

El projecte de millora turística és fruit de la suma d'esforços entre el Consell i els ajuntaments
Jordi Xargay
President del consell comarcal del pla de l'estany

Més de 600.000 euros en actuacions

El cost total dels projecte és de més de 613.000 euros, la meitat dels quals provenen d'una subvenció de la Generalitat, en concret d'una línia d'ajudes econòmiques que el govern atorga des de l'any 2014 i amb la qual posa al servei dels ens locals un programa de finançament per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat. Les actuacions subvencionades s'hauran d'executar entre el 2016 i el 2018. L'última al Pla de l'Estany serà el 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona