Administracions

societat

L'ocupació de cases a Caldes baixa un 21% en dos mesos

L'alcalde, Salvador Balliu, va donar a conèixer aquestes dades en la visita de la consellera de Governació, que també va ser a Sils i a Sant Feliu de Buixalleu

L'ocupació de cases a les urbanitzacions de Caldes de Malavella ha baixat des que s'aplica el protocol que va aprovar l'Ajuntament per ple, el 26 de setembre, segons va explicar ahir l'alcalde del municipi, Salvador Balliu. En concret, s'hauria passat de 38 habitatges ocupats al setembre als 30 que hi ha comptabilitzats actualment, xifra que representa una davallada del 21%. Balliu va donar a conèixer aquestes dades en el transcurs de la visita de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, que també va desplaçar-se a Sils i a Sant Feliu de Buixalleu, on també es va tractar la problemàtica de les ocupacions de cases, ja que són nuclis de població que també tenen moltes urbanitzacions.

A Caldes, la consellera va remarcar que estaran al costat del municipi i va dir que cal diferenciar clarament entre els que ocupen habitatges per necessitat i els que no. “Hem d'ajudar les famílies que, lògicament, volen ser ajudades, però hem de respondre en aquells casos que no són per necessitat i que generen problemes greus de seguretat a la resta de veïns”, va exposar.

Caldes de Malavella va viure durant l'estiu episodis de conflictivitat veïnal arran d'ocupacions de xalets i cases –alguns fins i tot amb piscina– per famílies que l'Ajuntament no considera que tinguessin necessitats econòmiques i que mai no van demanar ajut als serveis socials. En canvi, sí que van ocasionar molèsties veïnals, a banda de connectar-se il·legalment a la llum. El protocol aprovat per l'Ajuntament pretenia distingir entre les famílies que tenen necessitats clares i demanen ajut per regularitzar la seva situació, i els que no hi tenen cap interès. També posa pressió sobre aquest últim grup, ja que han d'anar a l'Ajuntament a demostrar que no tenen recursos i, si no ho fan, el consistori insta el propietari de l'immoble a denunciar l'ocupació i, si això no passa, l'Ajuntament pot denunciar al jutjat els ocupes al·legant motius de seguretat.

LA FRASE

Hem d'ajudar les famílies que volen ser ajudades però hem de respondre en els casos que no són per necessitat
Meritxell Borràs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona