Administracions

Endesa adoptarà mesures per protegir la fauna en una línia del massís del Montgrí

L'actuació, amb un cost de 105.000 euros, millorarà el subministrament a més de 5.000 usuaris i, a la vegada, disminuirà el risc de col·lisió dels ocells

La companyia elèctrica Endesa, un de les tres companyies més important del sector elèctric i del gas al conjunt de l'Estat, instal·larà en una línia aèria de mitjana tensió de 25 quilowatts que passa pel massís del Montgrí dispositius de protecció de l'avifauna amb l'objectiu de disminuir-ne el risc d'electrocució.

El projecte, segons va fer públic ahir la companyia, també comportarà una millora substancial pel que fa al subministrament elèctric a gairebé 5.000 clients repartits entre els municipis de l'Escala, Sant Pere Pescador, Viladamat, Albons, Bellcaire d'Empordà i Torroella de Montgrí.

Nou transformador

Els treballs, que tenen un pressupost superior als 105.000 euros, es duran a terme en un tram de 5,2 quilòmetres de la línia, tots dins del parc del Montgrí, i variaran en funció de la classificació del tipus de torre i del risc per a l'avifauna. En total, s'intervindrà en disset suports diferents, als quals s'aplicaran un seguit d'adequacions individualitzades.

Així, al marge de desmantellar un parell de suports de fusta i formigó –que es poden racionalitzar– i de canviar-ne uns de fusta per torres metàl·liques, se substituirà un transformador per un de nou dins d'una caseta prefabricada, es renovaran els aïlladors convencionals per uns de polimèrics (fabricats a base d'un compost de fibra de vidre i silicona), es canviaran seccionadors, s'enfundaran cables i es col·locaran elements antiposada.

Millores a les torres

Al mateix temps que es milloraran les torres de la línia per evitar el risc d'electrocució dels ocells, també s'hi instal·laran dispositius salvaocells per tal de fer-les més visibles i evitar, així, el risc de col·lisió dels ocells amb la xarxa. Els elements escollits són tires de neoprè grapades al cable que es col·locaran de forma alterna cada 10 metres en tota la longitud de la línia intervinguda.

Fonts de la companyia van remarcar ahir que aquesta actuació, que s'engloba en el procés de construcció de la línia de 110 quilowatts Juià-Castell d'Aro, se suma a les altres que s'han dut a terme al territori per fer compatibles les infraestructures elèctriques amb entorns naturals i sensibles, principalment parcs, i alhora garantir la bona qualitat i continuïtat del servei als clients que en depenen.

LA XIFRA

5.000
clients
milloraran el seu subministrament amb aquesta actuació, que afecta una línia aèria de 5,2 quilòmetres de baixa tensió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona