L'Ajuntament de Mollet aprova un pressupost de 72 milions d'euros

L'Ajuntament de Mollet ha aprovat el pressupost per a l'any vinent en un ple extraordinari celebrat el passat dijous. El pressupost global de l'Ajuntament i dels organismes i empreses municipals és de 72 milions d'euros, un 2,9% inferior a l'any 2009. L'elaboració del pressupost per al 2010 ha estat difícil, segons explica el consistori, ja que la situació econòmica actual ha afectat de ple al finançament dels ajuntaments. L'equip de govern -PSC o CiU- ha elaborat un pressupost que té com a prioritat impulsar les polítiques d'ocupació i promoció del teixit empresarial i comercial de la ciutat i incrementar els diners destinats als serveis socials.

Per això, s'ha incrementat en un 15% el pressupost de l'Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO), i també augmenta, en un 38% el pressupost de Mercamollet, ja que des d'allà s'impulsaran les polítiques de promoció econòmica i s'organitzarà, com passa cada dos anys, Firamollet, la fira comercial i de serveis del Baix Vallès.

Pel que fa al pressupost propi de l'Ajuntament, de 61 milions d'euros, el principal increment es troba en les actuacions de protecció i promoció social, que augmenten en un 10% respecte del 2009. A més a més, per al 2010, l'Ajuntament mantindrà les diferents ajudes i bonificacions a les taxes municipals d'aigua, residus, i IBI introduïdes el 2009 per a les famílies més necessitades.

Un altre eix bàsic d'aquest pressupost es troba en la inversió pública. En aquest sentit, la dotació pressupostària de l'Ajuntament s'ha reduït en un 14 % respecte el 2009 però, en canvi, ha augmentat el global d'inversió a la ciutat en un 19 %, segons explica el consistori. Així, les principals inversions seran el projecte d'urbanització del lateral de la carretera C-17, la continuació de les millores a la Plana Lledó, previstes en la Llei de barris, la construcció de la nova comissaria de la Policia Municipal, la construcció de la 4a escola bressol municipal, diverses millores en instal·lacions esportives, millores de carrers i espais de la ciutat i una forta inversió en infraestructures de l'àmbit de les noves tecnologies, per tal que l'Ajuntament pugui adaptar-se als requeriments de la Llei d'accés electrònic dels ciutadans als Serveis Públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona