Administracions

municipal

Els veïns de Santa Coloma podran passar tot un dia amb la seva alcaldessa

És una de les novetats del programa ‘L'alcaldia als barris!', dissenyat per acostar Núria Parlon a la ciutadania

La iniciativa arrenca el dia 15 al Fondo

Un dia amb la Núria és el nom amb què l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha batejat una activitat innovadora que s'incorpora al programa L'alcaldia als barris. D'ara en endavant, els ciutadans que així ho sol·licitin podran passar un dia al costat de l'alcaldessa Núria Parlon, seguint de prop tota la seva agenda d'activitats. Des de primera hora del matí fins a la fi de la jornada laboral. La periodicitat de les trobades dependrà de la demanda, segons va explicar ahir Parlon. Tres dones ja ho han sol·licitat i seran les primeres a viure l'experiència.

La nova edició de L'alcaldia als barris s'omple de més contingut i inclou experiències com ara el Cafè a casa teva, en què l'alcaldessa es desplaçarà als domicilis particulars dels colomencs; Carrer igualtat, unes reunions o activitats que reivindicaran una ciutat igualitària i justa, i Districte jove, una sèrie de trobades entre l'alcaldessa i un grup de nois i noies.

A banda de tertúlies amb veïns, passejades pels diferents districtes i trobades individuals amb sol·licitud prèvia dels veïns, l'Ajuntament de Santa Coloma incorpora al programa, de cara als mesos d'estiu, la iniciativa Baixa la cadira al carrer, unes xerrades informals a l'aire lliure que recuperen la vella tradició de baixar la cadira de casa i prendre la fresca a la via pública. Això sí, aquest cop els acompanyarà Parlon.

La nova edició de L'alcaldia als barris! s'ha dissenyat en consens amb la Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (Favgram), que ha fet algunes de les propostes incorporades i que ja havia sol·licitat un reforç de la iniciativa. Totes les accions enforteixen la presència de l'alcaldessa al carrer i obren possibilitats de diàleg entre Núria Parlon i els veïns.

L'alcaldia als barris és un programa d'actuació municipal que es va posar en marxa el gener del 2011. Núria Parlon va valorar ahir l'experiència “molt positivament”. L'alcaldia als barris va ser una aposta personal de l'alcaldessa i, malgrat que s'amplia el ventall de trobades, Parlon va garantir que serà present en totes i cadascuna de les reunions programades amb la ciutadania.

La nova etapa de L'alcaldia als barris comença el 15 de març al districte VI, al barri del Fondo, on l'alcaldessa ha programat ja entrevistes i activitats amb els veïns de la zona durant tres dies. La previsió és voltar per tots els districtes i dedicar tres dies intensos a cadascuna d'aquestes zones. El calendari i les accions programades es podran consultar a www.gramenet.cat/alcaldiaalsbarris.

LA FRASE

L'experiència de ‘L'alcaldia als barris' és molt positiva i per això ara l'ampliem amb noves propostes
Núria Parlon
alcaldessa de santa coloma


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona