Administracions

A Campelles pengen la ‘rojigualda' per obligació

L'Ajuntament fixa un rètol al costat en què informa que ho fa perquè ho mana una sentència

Hi penja l'estelada

L'Ajuntament de Campelles ha tornat a penjar la bandera espanyola al balcó de la casa consistorial però, a la vegada, hi ha plantificat un cartell on deixa clar que ho ha fet per imperatiu legal i en compliment d'una sentència judicial. És el primer ajuntament del Ripollès en què hi ha hagut una sentència en aquest sentit, després de les denúncies i els requeriments a què fa el cas per part de la delegació del govern espanyol. La sentència amenaça amb una multa de 1.000 euros i la inhabilitació de l'alcalde, Joan Dordas (Independents de Campelles-AM). Dordas creu que tot plegat és fruit d'una estratègia molt ben planificada per acovardir la resta d'ajuntaments ripollesos. “Si no, no s'entén que hagin començat per un ajuntament tan petit com el nostre”, ha indicat. A més, hi ha afegit que la pengen perquè un altre incompliment comportaria la inhabilitació de l'alcalde. “Els encantaria que això passés a Campelles com a exemplificació i en un lloc on tenen quatre vots i per tant sense repercussió electoral per a ells”, ha indicat. “Això és una guerra oberta que no s'acaba a Campelles”, ha dit. Joan Dordas ha agraït el suport que ha rebut d'ERC –el seu grup, amb quatre dels cinc regidors del consistori, ostenta la marca blanca d'aquest partit–, però lamenta que, per contra, no n'ha tingut de bona part dels municipis ripollesos.

El primer tinent d'alcalde, Ramon Cutrina, havia presentat la renúncia a l'acta de regidor arran de la imposició judicial a penjar la bandera espanyola, però, finalment, s'hi ha repensat. Segons ell, ara és el moment de fer costat a l'alcalde, que, fins i tot, ha de pagar de la seva butxaca els 350 euros de multa imposats arran d'una primera sentència pel mateix cas. Hi va ajudar a no fer efectiva la renúncia l'acte de rebuig públic a la sentència que el cap de setmana passat van fer a Campelles representants d'ERC, l'ANC i l'equip de govern.

Més cartells i bans reivindicatius

Són molts els ajuntaments de les comarques gironines que han rebut requeriments de la subdelegació del govern espanyol perquè pengin la seva bandera i, en diversos casos, com el de Palafrugell o el d'ara de Campelles, la causa han estat denúncies de ciutadans. A Santa Coloma de Farners, igual que al municipi ripollès, van penjar un cartell al costat de la bandera espanyola en què expliquen que hi oneja per imposició. En la majoria dels ajuntaments afectats, no obstant, solen explicar la decisió de reposar la bandera espanyola penjant un ban a la porta d'entrada, com en el cas d'Olot, o al panell d'anuncis oficials. Sigui com sigui, queda clara la imposició espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona