Administracions

Calonge farà a cala Cristus una guingueta de qualitat

L’objectiu és dignificar l’espai, amb la construcció d’una guingueta d’estètica actual, basada en estructura de fusta

El projecte preveu la reordenació de tot l’espai i la millora de les escales

L’Ajuntament de Calonge ha aprovat el projecte bàsic per a la construcció d’una guingueta de qualitat, amb un disseny de fusta modern i actual, a cala Cristus, així com la reordenació de l’espai que l’envolta. L’alcalde, Jordi Soler, explica que aquest projecte és un pas més cap a la creació d’un “gran zona d’oci i restauració de qualitat que pugui estar oberta durant tot l’any a la platja de cala Cristus”. Soler remarca que també es treballarà de manera paral·lela l’adequació i millora de l’entorn i dels accessos a aquesta platja, en una operació que busca dignificar tota la zona.

Dues fases

Per portar-lo a terme, l’Ajuntament ha aprovat un projecte que es divideix en dues parts: la primera, que inclou la guingueta, sortirà a concurs i l’adjudicatari es farà càrrec de la seva construcció i explotació. De la segona part, el condicionament de l’entorn, se’n farà càrrec íntegrament l’Ajuntament. Totes dues actuacions representaran un cost de 500.000 euros –incloent-hi la guingueta i la reforma de l’entorn–. Soler creu necessari dignificar l’espai, amb la construcció d’una guingueta de qualitat i d’estètica actual. Per això s’ha encarregat a un arquitecte especialista en arquitectura de fusta, Ricard Turon, el projecte d’aquesta guingueta i, també, el de la reordenació de l’entorn.

La clau és que el terreny on s’ha de situar aquest espai de restauració i d’oci és una zona verda propietat municipal, arran de platja, però fora de la zona de domini de Costes, d’aquí que la instal·lació no s’hagi de retirar fora de temporada. Aquesta situació permetrà a l’Ajuntament oferir una concessió per a tot l’any, i també buscar un termini de concessió més llarg que el que permeten les guinguetes de la platja. L’objectiu és que l’empresa adjudicatària desenvolupi el projecte i n’exploti el servei de restauració tot l’any.

Aquest projecte engloba un àmbit de 1.000 m² i haurà d’incloure els treballs de millora de les escales que donen accés des de la carretera a la platja de cala Cristus, el disseny de la nova guingueta i la seva terrassa amb una superfície aproximada de 100 m², així com també de la zona de lavabos, que inclourà uns 30 m². El projecte també dissenya una zona de jocs i de zona verda, a tocar de la nova guingueta, i que disposarà d’una superfície de 300 m², i millora l’estètica del muret que envolta aquest espai, així com les passeres i les dutxes. Entre les actuacions del projecte també hi ha condicionar el pas que enllaça l’aparcament de la carretera amb les escales d’accés a la platja, col·locant un nou paviment i enllumenat.

El projecte inclou tant la construcció de la guingueta com l’adequació de l’entorn i els accessos a la cala. La primer part, la guingueta, sortirà a concurs i l’adjudicatari es farà càrrec de la seva construcció i de l’explotació. La segona consisteix en l’adequació de l’entorn, com ara les escales d’accés, l’espai de zona verda i les zones de jocs, entre d’altres, de les quals es farà càrrec l’Ajuntament.

Cala Cristus està orientada cap al sud-est i presenta una platja de sorra molt fina. Té una longitud de 160 metres i una amplada de 40.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona