Administracions

municipal

trànsit

Torroella insta Trànsit a complir els acords

Hi havia el compromís aquest estiu de posar una senyalització lluminosa per poder desviar el trànsit a Figueres - França, per Gualta, i millorar la mobilitat

L’equip de govern de Torroella de Montgrí, d’ERC-Junts , UPM i LEST, vol recordar al Servei Català de Trànsit que encara no s’ha fet efectiu el compromís d’aplicar durant els mesos d’estiu mesures per atenuar les retencions habituals de vehicles a l’entrada del municipi per la C-31, al pont sobre el Ter.

Actuació pendent

Josep Martinoy, responsable de Seguretat Ciutadana, Mobilitat, Comunicació i Espai Ter, explica que l’objectiu de la mesura que va plantejar l’Ajuntament era posar una senyalització lluminosa i interactiva que permetés de manera intel·ligent desviar el trànsit a conveniència per reduir la pressió sobre el pont. Aquest, si més no, era el compromís. Martinoy reconeix que si bé la solució definitiva és de gran abast, és necessari aplicar aquest decisió perquè ajudarien a la mobilitat en aquest punt, molt conflictiu a l’estiu, sobretot els dilluns, dia de mercat. A més, seria un primer pas important complementari d’actuacions en les deficiències de seguretat en les rutes molt transitades i d’elevada sinistralitat del Baix Ter.

LA FRASE

Des del govern estem ja treballant en ferm accions ja més urbanístiques, però cal aquest reforç
Josep Martinoy
regidor de mobilitat de l’ajuntament de torroella

Més de 20 milions en obres

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, destaca la importància del treball que s’ha fet, juntament amb la complicitat d’una vintena de municipis del Baix Ter, per reclamar millores importants a la xarxa viària. En aquest sentit, Rufí destaca el compromís del Departament de Territori i Sostenibilitat d’invertir 20 milions d’euros per millorar la seguretat a la xarxa viària d’ara fins al 2020. Aquest, si més no, va ser el compromís que el llavors conseller, Josep Rull, va anunciar als alcaldes de la subcomarca, que la tardor passada es van coordinar per reclamar obres urgents als eixos que connecten la C-66 –a la Pera– i l’N-II –a Medinyà– amb Torroella i l’Estartit. Un punt conflictiu és la zona d’accés a l’Escala, conegut popularment com l’empalme. Rufí recorda que la conselleria va dir que les obres es farien el 2017: “Encara estem en termini, però no volem que es retardin”, destaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona