Administracions

El Parc del Montgrí-Medes vol ser més sostenible

L’atorgament de la Carta Europea de Turisme Sostenible, un pas en ferm més

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha fet un pas més en el desplegament de la Carta Europea de Turisme Sostenible en Espais Naturals Protegits. Aquesta és una iniciativa de la Federació Europarc, que té com a objectiu global promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat en els espais naturals protegits d’Europa. La CETS és a la vegada un mètode i un compromís voluntari per aplicar els principis de turisme sostenible, orientant els gestors dels espais naturals protegits i les empreses del seu territori per definir les seves estratègies de manera participada. En el marc d’aquest compromís es va acordar que fos la totalitat dels municipis inclosos en el parc, no només l’espai protegit sinó també la resta de tot el municipi. Per tant, l’àmbit de la CETS correspon als municipis de l’Escala, Ullà, Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i l’Estartit, Gualta, Fontanilles, Palau-sator i Pals.

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha assumit la decisió i el compromís de voler treballar amb aquesta metodologia i sota els principis de sostenibilitat en el desenvolupament del turisme en l’espai protegit, i està treballant fermament en aquesta direcció des de l’any 2014, quan va començar a preparar la primera fase fins al seu atorgament, el 2016, i el desplegament. Aquesta decisió ha estat prèviament consultada i treballada amb el sector, a diferents nivells i àmbits, fet que ha palesat el seu interès a treballar en aquest nou model que permetria assentar les bases per ajudar a redireccionar el model clàssic de sol i platja que trobem actualment als municipis costaners del parc cap a un altre model en què es prioritza el gaudi del territori partint del coneixement i la valoració de la seva identitat i dels seus valors naturals i culturals.

Actualment el parc està treballant per implementar les actuacions proposades pel Fòrum, algunes d’aquestes orientades cap a la informació dels visitants, com per exemple l’establiment d’un racó d’informació sobre el parc a les oficines de turisme de Pals, l’Estartit i l’Escala que també s’implementarà als petits municipis que tinguin un espai municipal apte per fer aquesta funció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona