Administracions

municipal

campanya de civisme

L’Hospitalet fomenta el bon ús dels contenidors

Les multes pel fet de deixar brossa a la via pública poden arribar als 750 euros

L’Ajuntament de l’Hospitalet ha decidit frenar la proliferació de bosses fora dels contenidors amb una campanya que recorda que deixar les deixalles a la via pública està sancionat amb multes que poden arribar als 750 euros. Des de fa dies una senyalització col·locada al terra, davant dels contenidors, demana que es respecti l’espai públic i es llencin les bosses a dins. A més, un vinil als contenidors alerta que està “prohibit deixar al terra, al costat dels contenidors, bosses d’escombraries, cartrons, mobles o altres elements” i que la sanció oscil·la entre els 100 i els 300 euros. En cas de reincidència, segons l’ordenança del civisme i la convivència, la multa pot arribar als 750 euros.

Aquesta actuació es complementa amb la distribució de fullets que adverteixen d’aquest mal ús dels contenidors, que demanen el reciclatge dels residus i que recorden que l’Ajuntament disposa d’un servei de recollida a domicili de mobles, electrodomèstics i estris que es vulguin llençar.

El servei municipal de neteja viària i recollida d’escombraries ha detectat, a determinades bateries de contenidors, que algunes persones deixen les deixalles al terra en comptes de dipositar-les dins dels contenidors. Es tracta de bosses amb brossa, però també de cartrons, mobles i altres elements. L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, assegura que el consistori està fent “tots els esforços per millorar la imatge de la ciutat, però també és cosa de tothom tenir conductes cíviques i respectuoses”. La iniciativa per fomentar el bon ús dels contenidors forma part de la campanya de civisme Som una gran ciutat i la volem en condicions. S’ha posat en marxa amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns i vol incidir en el soroll, el bon ús dels contenidors i les papereres, els grafits a les parets i els excrements de gossos al carrer. Les faltes molt greus estan multades amb sancions de fins a 3.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona