Administracions

La Generalitat desencalla a la fi el giratori d’Ullà

S’havia compromès amb els alcaldes a iniciar els treballs abans de final d’any

L’anunci de la posada a licitació té lloc set dies després de dos aparatosos accidents

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va anunciar ahir que es posava a licitació el projecte de construcció d’un giratori a la C-31 en direcció a Verges, a la cruïlla amb l’Escala, dins el terme d’ullà. Aquest és un punt especialment sensible pel que fa a la sinistralitat a les carreteres del Baix Ter.

Petició des del territori

Els alcaldes del territori, liderats per Torroella de Montgrí, van aconseguir el compromís de departament de dur a terme diverses actuacions, en un pla d’ara fins al 2020, en què es preveu aquest giratori. El compromís d’aquesta actuació en concret, però, era que comencés abans de final del 2017, com finalment sembla que serà.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, es va mostrar ahir satisfet d’aquest anunci i confia que el departament vagi fent efectius els diversos compromisos que ha assolit. Aquest anunci té lloc, però, una setmana després que en aquesta intersecció es produïssin dos aparatosos accidents de trànsit. Aquesta cruïlla és, de fet, un punt calent des de fa dècades, i amb accidents mortals. El dijous 27 de juliol a la tarda sis persones van ser ateses per un xoc entre un cotxe i un autobús. La col·lisió va ser lateral per fregament entre el turisme i l’autobús. Com a conseqüència, el conductor del turisme va haver de ser excarcerat pels Bombers. Un dia després, el divendres 28, i al mateix punt, hi va tenir lloc un segon xoc.

La petició que van fer els alcaldes, liderats per Torroella de Montgrí, volia posar fi a les greus i històriques deficiències de seguretat que presenten dues carreteres molt transitades i amb una elevada accidentalitat, com són les de la Pera a Gualta (GI-642 i GI-643) i la que porta a Girona per Medinyà, Verges i Ullà (Gi-633 i Gi-634 i un tram de la C-31, on hi ha precisament aquest perillós encreuament amb la carretera de l’Escala).

LA XIFRA

2
accidents
en menys de vint-i-quatre hores van tenir lloc a l’encreuament de la C-31 amb l’Escala, la setmana passada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona