Administracions

Municipal

Roses mantindrà els impostos congelats per setè any consecutiu

El govern de Montse Mindan busca l’autofinançament de les inversions i el manteniment de l’equilibri amb un nivell d’ingressos semblant als d’aquest any

El ple de l’Ajuntament de Roses ha decidit mantenir la congelació dels impostos, tributs i taxes per a l’any 2018 a proposta de l’equip de govern que presideix Montserrat Mindan, amb l’objectiu de mantenir l’equilibri pressupostari municipal, amb un nivell d’ingressos similar al de l’exercici del 2017 que permeti l’autofinançament de les inversions previstes per a l’any que ve.

Els impostos d’IBI, IAE, circulació, plusvàlua i construccions, instal·lacions i obres (ICIO) tornen a congelar-se per setè any consecutiu, i no pujaran les seves quotes durant el 2018.

El consistori mantindrà també les bonificacions incorporades durant els darrers anys, com ara les que fan referència a les famílies nombroses i els habitatges de lloguer social pel que fa a l’impost de béns immobles o a la incorporació d’energies renovables en el cas de l’impost de construccions.

Hi ha la voluntat de no augmentar la càrrega contributiva tal com reflecteix també l’apartat de taxes i preus públics municipals, on les tarifes es mantenen en el mateix nivell d’anys anteriors. Durant el 2018, a Roses es pagarà el mateix per serveis com ara el clavegueram, el subministrament d’aigua, els casals i activitats esportives, la recollida de residus, cementiri, transport urbà, llar d’infants, transport escolar.

S’incrementen, però, les tarifes de la piscina municipal amb la finalitat d’assolir progressivament l’autofinançament de les despeses d’aquest equipament esportiu.

També hi ha un cas de reducció de taxes. Aquest descens es produeix en els preus per a la concessió de nínxols construïts amb anterioritat a l’any 2000, que s’assimila a la tarifa corresponent als columbaris, atès que aquests nínxols tenen una mida reduïda. Una novetat és la incorporació de les tarifes per a les visites guiades al refugi antiaeri i al Castrum Visigòtic a l’ordenança en convertir-se en activitats periòdiques

Pel que fa als serveis de subministrament d’aigua, clavegueram i recollida i eliminació de residus, no experimenten cap canvi respecte a anys anteriors, i es mantenen les quotes, excepte en el cas de la recollida de residus, en què s’incorpora un recàrrec complementari a les activitats econòmiques situades a les cales Montjoi, Pelosa i Jòncols.

S’estableix una bonificació del 50% sobre la tarifa per l’ús del Teatre Municipal per a l’organització de congressos i convencions, quan se celebrin entre els mesos d’octubre i maig, llevat de Setmana Santa, i els assistents al congrés pernoctin en allotjaments turístics de Roses.

LA XIFRA

50
per cent.
Aquest és el percentatge de bonificació sobre la tarifa d’ús del teatre per a congressos d’octubre a maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona