Administracions

Ullà es vol blindar contra les inundacions

S’intervindrà al rec Madral al seu pas pel nucli en dues grans accions per netejar-lo

L’Ajuntament d’Ullà actua al rec Madral al seu pas pel nucli per reforçar la seguretat i evitar possibles inundacions. L’actuació, segons explica l’alcalde, Josep López, afecta uns 400 metes del rec i es concreta en dues grans accions. Per un costat, netejar l’espai fluvial amb l’erradicació de la vegetació al·lòctona i invasora. Per l’altre, treure els abocaments incontrolats i evitar-los, especialment de residus inerts i vegetals.

López explica que la neteja, a part de millorar l’entorn del nucli, ajudarà a evitar possibles inundacions. L’any vinent es continuarà als dos extrems, als trams no urbans del rec, cap a Bellaire i cap a l’enllaç amb el rec del Molí de Torroella i el riu Ter. “L’any vinent, tot el rec Madral estarà net”, ha afirmat López.

L’actuació afecta el tram que va des de la zona anomenada passarel·la dels safaretjos fins a després de creuar la carretera de Torroella a Verges. El cost de l’obra puja a 8.029 euros, que són assumits per l’Ajuntament. Respecte al tram fins a Torroella, l’Ajuntament està negociant que el pressupost es reparteixi, a parts iguals, amb els pagesos.

Pel que fa referència als abocaments, les actuacions es concreten en la recollida i retirada dels diferents tipus de deixalles i residus, la neteja dels efectes dels abocaments incontrolats i el transport de les deixalles fins a un dipòsit de residus autoritzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia