Administracions

Municipal

Viladamat vol comprar sòl per fer habitatge assequible

La proposta se sotmetrà a votació dels veïns en el marc del pla de participació anual

Segons el govern (CUP), hi ha un problema real per als joves que s’hi volen instal·lar

L’Ajuntament de Viladamat sotmetrà a votació popular la proposta d’adquirir una parcel·la per facilitar la construcció d’habitatge a preus assequibles per als joves del municipi. L’alcalde, Robert Sabater (CUP), explica que la votació es farà el diumenge 14 de gener, en el marc del pla de participació que es fa anualment al poble.

“Els altres anys posàvem a votació projectes dels veïns, enguany els demanarem si estan d’acord amb aquesta proposta concreta perquè respon a una necessitat i a una petició de l’assemblea de joves”, diu l’alcalde. Segons Sabater, s’ha detectat que hi ha un problema real d’habitatge per a una franja de població d’entre 25 i 35 o 40 anys, que tenen dificultats per establir-se a Viladamat.

La parcel·la on es realitzaria aquest projecte ja està definida, i part del cost de l’adquisició es finançaria amb una reserva de fons que l’Ajuntament ja ha anat constituint per a aquesta finalitat; la part restant l’assumiria l’Ajuntament com a inversió, i es recuperaria posteriorment amb els beneficiaris d’aquesta operació. Les previsions són que el terreny on es preveu dur a terme aquesta operació permetria construir entre quatre i sis habitatges, segons com es plantegin.

En tot cas, l’alcalde diu que de moment només es consultarà els veïns sobre l’adquisició de la parcel·la, i si aquesta mesura s’aprova s’haurà de definir com es concreta: amb habitatges de propietat o de lloguer, amb l’adjudicació de l’obra a un constructor o amb la creació d’una cooperativa d’habitatge.

Cooperativa d’habitatge

L’increment de sòl públic a Viladamat ja era un dels objectius del govern de la CUP a l’inici del mandat, i el nou POUM aprovat el 2015 va permetre al municipi preveure parcel·les pensant en la creació d’una cooperativa d’habitatge, inspirada en l’exemple de Marinaleda, a Andalusia. La idea era que en aquests terrenys (que es reservarien a gent empadronada al municipi), a través d’una cooperativa de construcció, es facilitaria l’edificació d’habitatges de manera col·lectiva i conjuntament amb l’Ajuntament, per rebaixar el cost per als usuaris. Sabater considera que aquesta opció és encara avui la fórmula que el govern municipal prefereix, però admet que la decisió final també dependrà del que vulguin fer els futurs usuaris d’aquests habitatges.

LA DATA

14/01/18
L’Ajuntament
posarà a votació dels veïns l’adquisició d’una parcel·la per fer-hi habitatge assequible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona