Administracions

Palamós no aturarà les obres a la pineda d’en Gori

El govern, d’ERC i CiU, contesta negativament a la petició de Salvem la Pineda d’en Gori d’aturar els dos edificis

Els crítics convoquen una nova concentració de rebuig per aquest diumenge

L’equip de govern de Palamós, d’ERC i CiU, no aturarà les obres dels dos edificis de luxe que s’estan construint en un solar de la pineda d’en Gori. El govern segueix mantenint que tots els informes tècnics sostenen que el projecte s’ajusta a la normativa urbanística. D’altra banda, i amb aquesta consideració com a argument, des d’ERC i CiU s’alerta que aturar les obres comportaria greus perjudicis per a l’economia municipal, perquè donaria peu a indemnitzacions que afectarien negativament la tresoreria municipal.

Un dels darrers tràmits que va fer el govern, previ a la concessió de la llicència, va ser demanar a la direcció general d’Arquitectura i Paisatge del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’informe sobre l’estudi d’impacte d’integració paisatgística del projecte dels dos edificis. El setembre passat l’Ajuntament va rebre el vistiplau de la Generalitat. L’alcalde, Lluís Puig, va reiterar que es va demanar aquest informe tot i ser conscients que els dos edificis, previstos en el POUM, es construiran en paral·lel al carrer Sant Esteve –on ja hi ha dos edificis– i a notable distància de la costa i de tot l’àmbit de la cala s’Alguer. “Hem volgut ser el màxim d’escrupolosos en tot el que fa referència a aquest projecte.”

La Plataforma Salvem la Pineda d’en Gori s’oposa frontalment a qualsevol projecte constructiu en aquest àmbit. Paral·lelament, la polèmica ha arribat fins al Parlament de Catalunya, quan el grup parlamentari Catalunya En Comú Podem es va interessar pel projecte. La formació, en el mateix escrit va preguntar al Govern si el projecte urbanístic dels edificis a la pineda d’en Gori vulnera la Llei de Patrimoni Cultural.

LA DATA

2017
El setembre
l’Ajuntament va rebre el vistiplau de la Generalitat pel que fa al projecte d’integració paisatgística

Manifestació dels crítics, diumenge

Diumenge que ve, 27 de maig, a les 12 del migdia, l’entitat Salvem la Pineda d’en Gori, que s’oposa a l’edificació, convoca una nova manifestació en contra dels blocs d’apartaments de luxe. Des de l’entitat, es considera que la construcció d’aquests edificis és un atac “al nostre malmenat entorn i un insult a les persones que tant estimem aquest paratge, ja que talla l’harmonia del conjunt: cala s’Alguer, platja de Castell, poblat ibèric, pinedes i boscos, alterant la seva continuïtat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona