Administracions

Colau anuncia més pressió policial als manters a l’estiu

L’alcaldessa de Barcelona revela que 130 venedors han passat a fer una feina reglada gràcies els plans municipals

Els sectors econòmics afectats per l’activitat reiteren les queixes al consistori

Només cal deixar-se caure a qualsevol hora en indrets assetjats pel turisme, com la Barceloneta, per constatar l’obvietat que el top manta experimenta a l’estiu un creixement més que exponencial a la capital catalana. En aquestes circumstàncies, que no són en absolut noves, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va anunciar ahir un reforç imminent dels contingents policials destinats a perseguir aquesta activitat irregular. Aquest increment es canalitzarà, per una banda, en volum efectius, aprofitant que la dotació de la Guàrdia Urbana s’ampliarà en 117 agents a partir de juliol. I una part d’ells –el nombre exacte no se sap– es destinaran específicament a les operacions contra els manters. De manera paral·lela, també augmentaran les hores extres al cos per fer més visible la presència uniformada al carrer. Dit això, Colau va aprofitar per tornar a demanar a Interior que combregui amb l’exemple i multipliqui les hores de patrulla dels Mossos d’Esquadra, amb l’argument que cal afrontar la problemàtica de la venda il·legal al carrer des de diferents àmbits policials.

L’alcaldessa de Barcelona va fer aquest anunci després de reunir-se amb representats de la Plataforma d’Afectats pel Top Manta, que agrupa una quarantena d’entitats lligades a sectors econòmics. En la trobada Colau va emfasitzar la tesi, també repetida de sobres, que la solució per treure venedors del carrer no ha de venir només de la policia. I, dit això, va revelar que, gràcies als plans d’inserció laboral promoguts per l’Ajuntament de Barcelona, 130 manters han passat a exercir una feina regularitzada en dos anys. També va recordar, però, que la Generalitat no ha complert el seu compromís d’aplicar programes similars, i va demanar al nou executiu de Pedro Sánchez que modifiqui la llei d’estrangeria per facilitar la concessió de permisos de treball temporals als immigrants.

Posteriorment, els representants de la plataforma es van entrevistar amb els grups de l’oposició, als quals van exposar les seves queixes. De la trobada en va sortir un document pactat en què es demana a l’Ajuntament que intervingui en aquesta problemàtica, un text que es discutirà en el ple municipal de la setmana entrant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona