Administracions

La policia de la Bisbal reclama millores i anuncia que farà mobilitzacions

Els agents creuen que amb dos milions de superàvit es poden atendre les demandes, que van des de reduir la precarietat de la plantilla fins a millorar les instal·lacions

Els agents de la plantilla de la policia local de la Bisbal d’Empordà han anunciat que duran a terme mobilitzacions –durant el pròxim ple ordinari– per reclamar millores imprescindibles, com ara reduir la precarietat de la plantilla, amb un 60% amb contractes temporals, i complir els acords salarials.

Segons un comunicat, els disset agents, que faran les mobilitzacions per mitjà del Sindicat Autònom de Policies Locals de Catalunya, creuen que no hi ha excusa per dilatar més les reivindicacions, especialment amb l’assoliment d’un superàvit municipal de dos milions d’euros. Precisament, i segons els agents, en la negociació d’un nou conveni el govern –d’ERC, la CUP i ICV-EUiA– no va acceptar les peticions argumentant que la situació econòmica era “crítica i inassolible”, segons exposen en l’escrit.

Entre les millores demanades hi hauria obrir procediments selectius per cobrir places d’agent a la policia local, “ja que el 60% d’aquesta plantilla té contractes temporals”, tot i que fa més de vuit anys que estan en aquesta situació, manifesten. Segons exposen, aquest tipus de contracte, “denunciat en reiterades ocasions pels sindicats de la policia local, crea inestabilitat laboral i la impossibilitat de tenir una plantilla de futur, on la majoria de vacants s’han cobert sense cap tipus d’anunci previ i cap procediment selectiu que garanteixi una igualtat de condicions entre tots els participants que es vulguin presentar”.

Una altra de les coses que reclama aquest col·lectiu és que l’acord de millores salarials pactat l’any 2010 es faci efectiu, ja que afirmen que actualment aquest col·lectiu és el més mal remunerat de tota la demarcació de Girona tot i ser la policia que més hores treballa anualment, cosa que provoca que contínuament els agents que accedeixen a aquest cos, una vegada fet el curs de formació, acabin marxant a altres policies municipals de la comarca. “La solució per part del govern a aquesta problemàtica ha estat prohibir als agents realitzar comissions en altres policies, obligant-los a treballar en aquest municipi contra la seva voluntat”, es destaca.

Finalment, aquest col·lectiu reclama inversions en les instal·lacions de les dependències policials. Denuncien els accessos insegurs a la comissaria, la falta de formació als agents, que no es compleixi el conveni respecte al material, com ara la roba, i endarreriments en els pagaments; assenyalen, per exemple, que des de principis d’any els agents no cobren l’assistència als judicis derivats de la feina, i que això comporta que els agents hagin “d’afrontar despeses de la seva butxaca i perdre dies de descans sense rebre cap tipus de compensació econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona