JOAQUIM FIGUEROLA I CASELLAS

ALCALDE DE FOIXÀ (CIU)

«Els pagesos són els jardiners de l'entorn, se'ls hauria de protegir»

Amb 82 anys és un dels alcaldes més grans, però diu que conserva les ganes de fer coses com si fos jove. Té encara molts projectes per als quals li caldrien uns quants anys de mandat

Joaquim Figuerola té 82 anys i en fa més de cinquanta que és a l'Ajuntament de Foixà. Abans era tinent d'alcalde i des de fa tres anys presideix el consistori. És llista única i diu que «no sent que la gent es queixi».

–Ha pogut fer tot el que s'havia proposat aquest mandat?
–«S'han fet moltes coses i en conservo les ganes com si fos jove. El primer que vaig promoure com a alcalde és la carretera nova que va a Sant Llorenç de les Arenes. També vam arreglar la plaça de l'Església, que és tota nova. Ara falta fer una vorera a la carretera d'entrada, davant de l'ajuntament, i està encarrilada la futura canalització de l'aigua a Sant Llorenç.»
–Què destacaria d'aquest mandat?
–«Que s'ha pogut fer un servei de taxi a la carta que porta els foixanencs que ho necessiten a l'hospital de Palamós. És un vehicle adaptat que té poca demanda però va molt bé per a aquells qui ho necessiten. També s'ha posat un vehicle perquè la gent pugui anar al mercat o, a l'estiu, a la platja i val el preu simbòlic d'un euro. Són iniciatives perquè la gent no s'hagi de quedar a casa.»
–Què li agradaria deixar fet?
–«La meva il·lusió en el futur seria poder millorar un camí que arriba fins al terme de Flaçà, ja que és un punt molt bo perquè hi ha el tren i el poble és ple de serveis. Aquestes coses donen vida i potser a Flaçà s'animen a continuar la part que queda dins el seu terme. Això només podria enriquir els dos pobles. A part, s'està avaluant el projecte d'un ascensor a l'antic ajuntament. Si s'aprova i hi cap, m'agradaria que l'Ajuntament tornés a ser allà. També voldria soterrar les línies de mitjana i baixa tensió, però per això calen entre quatre i vuit anys.»
–Com valora la tasca feta?
–«Ja he fet moltes coses, però és que en quinze anys Foixà ha passat de ser un poble menyspreat a ser valorat perquè els de fora s'hi troben bé; de fet un 30% o 40% són segones residències i molts s'hi queden.»
–Com veu la zona agrària del Baix Ter?
–«Els pagesos fan números molt petits i tenen les mans lligades. Se'ls ha de protegir. A més a més, són els jardiners de l'entorn i n'hi ha pocs.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona