Administracions

Gualta impulsa el projecte d’un vial de circumval·lació

Actualment no queda cap més remei que passar per dins del nucli, amb carrers estrets i girs molt tancats

L’Ajuntament de Gualta ha encarregat la redacció de la primera fase del projecte del camí de circumval·lació del municipi, que ha de comportar una millora substancial de la circulació viària. L’alcalde, Jaume Fontdevilla, destaca que es tracta d’“una necessitat llargament reivindicada”. En l’actualitat, per creuar el nucli de Gualta no hi ha cap més remei que passar per dins del nucli, amb carrers molt estrets i girs tancats, que en gran part del recorregut no permeten el pas de dos vehicles en paral·lel i encara menys el pas de vehicles de gran tonatge. Per això, és molt necessari poder disposar d’una via alternativa que eviti el pas per l’interior del nucli.

A la zona per on passarà aquest primer tram de la via de circumval·lació ja existeix actualment un camí que aprofita la mota de l’antiga llera del riu Daró. Aquest camí és molt transitat, tant per vehicles com per vianants.

Des del pont romànic

El camí s’iniciarà a la rotonda del costat del pont romànic, a l’entrada del poble, seguint en un primer tram pel costat de la mota del riu Daró Vell, fins a l’altura del carrer Daró, amb el qual es comunica, i s’endinsarà després per dins els camps en direcció al rec del Molí, que es creuarà, i seguirà per l’altre costat, sempre pels camps, per anar a connectar amb el camí de Fontanilles, entre l’accés al camp de futbol i el camí del cementiri. En aquesta primera fase s’inclou el tram que discorre pel costat de la mota del riu Daró Vell. El pressupost de liquidació és de 108.071 euros. L’alcalde explica que per a la segona fase d’aquest camí, que completaria el pas per llevant del poble fins a la carretera de Fontanilles –i de la qual el ferm es va refer fa una setmana–, ja hi ha feta una memòria valorada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona