Administracions

El govern de Girona troba el suport del PP i Cs per a la ràdio

S’aprova definitivament en el ple el projecte de servei públic de l’emissora municipal

L’executiu de Madrenas es mostra “decebut” pel vot en contra dels altres grups a l’oposició: ERC, la CUP i el PSC

El govern de Girona va aconseguir aprovar ahir el projecte de la ràdio municipal. Ho va fer amb el suport del PP i Cs, i el vot en contra de la resta de partits de l’oposició: ERC, el PSC i la CUP. Concretament, s’ha tirat endavant l’aprovació definitiva dels projectes d’establiment i de reglament del servei públic de l’emissora de ràdio municipal. Després del vistiplau inicial en el ple del juliol, ara el govern municipal ha pogut rematar la feina i “fer un pas imprescindible per tirar endavant l’emissora i dotar-la de continguts”, segons va assegurar ahir la segona tinenta d’alcalde, Maria Àngels Planas. Segons la regidora, “és una proposta molt ambiciosa” i caldran “notables esforços tècnics i laborals”. En el text aprovat, s’han incorporat moltes de les demandes que havien sol·licitat els grups municipals, segons va assegurar Planas. “Hem regulat el minutatge dels partits polítics o la participació dels ciutadans –sosté–, però el que no hem fet és creuar la línia vermella –afirma–, que és la municipalització d’aquest servei públic.” El govern de Marta Madrenas aposta perquè es faci un concurs públic i que s’encarreguin de la seva gestió uns tercers. “No tenim l’estructura necessària i la seva creació seria molt costosa”, va explicar la segona tinenta d’alcalde. Així mateix, remarca que tiraran endavant un concurs públic “que tingui garanties i que toqui de peus a terra”. En aquest sentit, avança que ja hi ha una proposta de programació i unes clàusules “realistes”. Un dels esculls que hi ha hagut per arribar a un acord amb la majoria dels grups de l’oposició és si el contracte és per dos anys o per un any més un altre de prorrogable. El govern municipal finalment ha optat per dos anys. “És una de decisió que toca de peus a terra i que té més possibilitats que tiri endavant”, sosté Planas, que alerta que “cal ser realistes i que no ens porti al fracàs”.

L’1 de gener, sense ràdio

En la mateixa línia es va pronunciar Concepció Veray (PP), que va alertar que la proposta d’un any més un altre de prorrogable “té molts riscos”. La regidora a l’oposició va reconèixer que, tot i les desavinences clares amb el govern de Marta Madrenas, ha prevalgut “l’interès general i el gaudi d’una ràdio municipal”. A més, va advertir que si no s’hagués aprovat ahir “l’1 de gener Girona es quedaria sense ràdio”. Es tracta de la mateixa idea que va mostrar la portaveu de Cs, Míriam Pujola, que considera “imprescindible” que Girona tingui una ràdio municipal que pugui “donar veu a tothom”.

Per la seva banda, Sílvia Paneque (PSC) va explicar que tots els grups municipals han fet propostes i han fet renúncies perquè la ràdio sigui un projecte “compartit àmpliament pels grups del ple”. La portaveu socialista lamenta que qui ha incomplert compromisos és l’equip de govern, i va lamentar que en “un tema tan sensible” hagin pactat amb Cs i el PP. Al seu torn, Lluc Salellas (CUP-Crida per Girona) també va lamentar que el projecte de la ràdio s’hagi allargat un any, i que ha acabat “com una telenovel·la i amb un govern incapaç de trobar consensos”. “Fruit del treball conjunt hi ha hagut una posició àmpliament majoritària, però finalment han decidit unilateralment trencar aquest acord i aliar-se amb el PP i Cs, que són aquells que volen destrossar la ràdio i la televisió pública del nostre país”, sosté. Finalment, Maria Mercè Roca (ERC-MES) va retreure al govern que hagin incomplert l’acord a què van arribar. “Els vam fer confiança, i al final no ha estat possible, i no ha estat una qüestió de poder, sinó de voler”, afirma Roca.

Al final de tot, la regidora Maria Àngels Planas va donar les gràcies al PP i Cs per haver votat a favor de la proposta i es va mostrar “decebuda” pel vot en contra de la resta de partits. “No és just que culpin l’alcaldessa”, diu Planas, que ho atribueix a “l’electoralisme” que hi haurà a partir d’ara.

Tomben la moció “cínica” de Cs

Ciutadans (Cs) va presentar ahir al ple de Girona una moció de condemna de tota la violència a Catalunya i per la convivència i el respecte entre tota la ciutadania, que va acabar sent tombada. “Cal vetllar per un ús responsable de l’espai públic i evitant un ús monopolístic per part dels sectors independentistes”, afirma Míriam Pujola (Cs). “Trenquen la convivència i obren encara més la fractura social”, sosté. La proposta va ser ben rebuda per Concepció Veray (PP), que va demanar treure “propaganda de l’espai públic” per “garantir la neutralitat”. En canvi, Sílvia Paneque (PSC) va lamentar que la crida a la concòrdia de la moció s’acabi en el punt final del títol. “Què seria de Cs sense conflicte?”, es pregunta. Al seu torn, Lluc Salellas (CUP) va recordar a Pujola els regidors i persones vinculades a Cs i relacionades amb l’extrema dreta. “Vostès representen el feixisme i no poden donar exemple”, sosté. Així mateix, Maria Mercè Roca (ERC) i Carles Ribas (CiU) van coincidir a qualificar la moció de Cs de “cínica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona