Administracions

Palamós dona relleu al pont Eiffel amb un passeig en paral·lel a la riera Aubi

El nou vial, exclusiu per a vianants, fa uns 210 metres i també ha servit per reforçar i millorar la llera i els talussos

El pont es va instal·lar l’any 1968

L’Ajuntament de Palamós ha inaugurat un nou passeig al llarg d’un tram de la riera Aubi, el qual serveix per accedir al pont Eiffel –restaurat recentment i conegut com a “pont de ferro”– i alhora per reforçar i millorar la llera i els talussos en el tram afectat. S’ha construït damunt del talús esquerre en direcció a la desembocadura i en el tram entre el pont Eiffel i el final del terme municipal. Es tracta d’un traçat recte de 210 metres, sense desviaments i exclusiu per a vianants, tot i que, en cas d’urgència, també permet el pas dels serveis d’emergència.

La superfície d’aquest passeig, de sauló compactat, és de 900 m² i s’hi han col·locat una vintena de fanals, així com una barana de fusta per separar-lo de la riera. Al cantó contrari, s’ha construït un petit mur per separar el passeig de la finca veïna, on s’ha dut a terme una promoció immobiliària. Precisament l’empresa responsable d’aquesta promoció ha assumit les despeses de construcció del passeig, així com les derivades del reforç i la millora de la llera i els talussos de la riera en el tram afectat. Durant els pròxims dies es duran a terme els treballs de replantació d’arbres a la banda dreta d’aquest tram de riera, i des del pont, així com el tractament amb hidrosembra d’aquests talussos.

El pont Eiffel

L’Ajuntament de Palamós va commemorar el març passat el 55è aniversari del trasllat fins a Palamós del pont del Rellotge, que havia estat instal·lat a la Devesa de Girona i que es va passar a conèixer popularment com el “pont de ferro”. I ho va fer rehabilitant l’estructura de manera integral i condicionant l’espai.

El trasllat va ser una gran operació que va comportar el desmuntatge a Girona del pont –construït als tallers del prestigiós enginyer francès Gustave Eiffel de París el 1878– per portar-lo fins a Palamós. El viatge va durar dos dies, amb una parada a Llagostera. Les raons que van motivar el trasllat són fonamentalment dues. D’una banda, amb els canvis de circulació a la zona de la Devesa, a principis dels anys seixanta, el pont del Rellotge havia deixat de fer la seva funció; calia retirar-lo i millorar l’accés per al trànsit rodat. De l’altra, el gironí Josep Maria de Toca, que havia viscut a Palamós, va veure l’oportunitat de traslladar-lo.

LA DATA

1968
El pont,
fet als tallers de Gustave Eiffel, va arribar a Palamós el 1963 i es va instal·lar cinc anys després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona