Administracions

Colau i el govern ultimen un acord en el pla del 30%

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat acceleren l’entrada en vigor de la mesura que obliga els promotors a fer pisos públics

Els afectats ja maniobren per eludir-la

L’acord és a tocar i, ara mateix, només està supeditat a acabar de polir aquells detalls de rigor de caràcter tècnic o jurídic. Amb aquesta perspectiva, l’aprovació definitiva per la Generalitat de la mesura impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, que obliga els promotors privats a destinar un 30% de les seves operacions a pisos públics, ja és una qüestió de setmanes.

Els avenços en la matèria es van constatar ahir en una reunió entre la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el secretari d’Habitatge del govern català, Agustí Serra. Una trobada on es van reduir diferències, tot i que l’executiu de Torra no acaba de combregar del tot amb aspectes centrals del pla, com ara que sigui d’aplicació només al terme de Barcelona i no al conjunt de l’àrea metropolitana. “Volem que la mesura arribi a bon port”, va recalcar, tot i així, Serra a la sortida, que alhora també va criticar “la precipitació” amb què, segons ell, s’ha aprovat. Janet Sanz, per la seva banda, també destacava “la plena sintonia” que s’ha assolit amb la Generalitat després de setmanes de converses.

Així, les dues administracions van pactar ahir avançar al mes de novembre la reunió de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona de la Generalitat, on s’ha de ratificar la iniciativa, i no esperar a la del 5 de desembre, que es quan tocaria fer-la.

En aquest període de temps, es vol aprofitar per acabar de rematar l’acord i encarrilar mesures complementàries que l’executiu català té al cap, com ara que els pisos protegits tinguin aquesta condició per un temps indefinit i no la perdin, com passa ara, al cap de 30 anys.

També hi ha una voluntat, compartida, que l’entrada en vigor de la nova norma sigui com més immediata millor. No és cap caprici. I és que l’Ajuntament de Barcelona ja ha detectat que els pocs mesos que han passat des que es va anunciar la mesura, els promotors ja han començats a fer moviments per burlar-la. Un dels més comuns és sol·licitar ara, abans de l’aprovació, un certificat d’aprofitament urbanístic per a un projecte en perspectiva, perquè quedi exempt de l’obligació del 30%.

Pacte amb el PDeCAT sobre neteja

Per acabar d’arrodonir una setmana rodona on també ha tancat un acord amb la Sagrada Família per regularitzar les seves obres, el govern d’Ada Colau ha assolit un altre gran pacte de ciutat, en aquest cas amb el PDeCAT, per desencallar l’aprovació de la nova contracta de neteja, la més important en volum econòmic de l’Ajuntament de Barcelona. “Hem fet un acte de responsabilitat, ja que una qüestió així no podia quedar aparcada en un calaix”, manifestava ahir, al respecte, el cap del grup Demòcrata, Xavier Trias. Entre les aportacions que ha fet la formació a les bases que ara sortiran a concurs per adjudicar el servei, hi ha que es redissenyin els contenidors d’escombraries per fer-los més baixos que els actuals, amb el propòsit que no dificultin el camp de visió del vianant. Igualment, també es vol que estiguin dotats de tecnologia per monitoritzar, per exemple, quan estan plens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona