Administracions

Roses assumeix i amplia els quatre projectes que van ser escollits pels veïns

Les millores triades, que s’executaran l’any 2019, tenien inicialment un cost de 150.000 euros i ara s’assumirà una inversió de fins a 373.000 euros

Les propostes escollides pels veïns de Roses com a prioritàries per executar pròximament a la població han estat assumides i ampliades en els seus objectius inicials per l’Ajuntament, que les executarà el 2019.

Les quatre inversions escollides pels veïns són la promoció de Roses amb un rètol de grans dimensions, l’habilitació d’un parc per a gossos, l’ampliació de jocs infantils i la creació d’una aula de cuina. De totes aquestes, destaca l’aula de cuina, que es preveia inicialment com un petit espai habilitat a Ca l’Anita i que s’ha dimensionat, i ha adoptat un objectiu més ambiciós. De fet, la col·laboració amb la Confraria de Pescadors l’ha convertit en un projecte que canvia d’espai.

Ara s’ha dissenyat en un local situat al costat de les peixateries del port pesquer, que és on es va situar l’aula gastronòmica, un projecte al qual l’Ajuntament està disposat a destinar 167.000 euros, 120.000 més dels previstos inicialment. Es tracta de la creació d’una aula dotada de capacitat per a una quarantena de persones, amb cuina professional i una zona de serveis, on s’impartiran tallers de cuina. La Confraria de Pescadors hi tindrà un paper actiu.

La instal·lació de nous jocs infantils a la població, amb una inversió inicial prevista de 20.000 euros, assolirà finalment, amb 80.000 euros, la creació i la millora urbanística de quatre parcs urbans que, més enllà de renovar o incorporar els jocs infantils, suposarà la creació de nous parcs amb zones de descans, enjardinament i tot el mobiliari urbà necessari per fer més agradable l’estada de petits i grans. Els parcs que es milloraran són els que estan situats a la Garriga, Mas Boscà i plaça de la Victòria Catalana, mentre que a la carretera del Mas Oliva s’instal·larà un nou joc adaptat per a usuaris amb mobilitat reduïda.

En l’àmbit de la promoció de la ciutat es va proposar la instal·lació d’un rètol de benvinguda a la població. Aquesta serà una iniciativa que s’executarà en les pròximes setmanes. S’instal·larà en la primera rotonda d’accés al municipi venint de Figueres, en el lateral dret de l’avinguda Nord. Es tracta d’unes lletres de grans dimensions amb el text: “Hola Roses”, com a missatge de benvinguda En aquest cas, els 25.000 euros es convertiran en 43.700.

L’olivar municipal, situat a la Gran Via Pau Casals, serà l’espai on hi haurà el nou espai d’esbarjo per a gossos, on un circuit correcan distribuït en dues plataformes, permetrà que els animals de companyia puguin córrer lliurement i socialitzar-se amb altres animals. Amb aquest nou projecte es passa dels 50.000 als 83.000 euros.

LA XIFRA

127.000
euros.
Inicialment es volien destinar 40.000 euros a l’aula gastronòmica. Ara se n’hi destinaran 167.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona