Administracions

Crítiques a l’aprovació de les ordenances colomenques

El batlle diu que no apugen la pressió fiscal i que l’increment de l’1,1% de l’aigua i el clavegueram és per contracte

CiU volia abaixar l’IBI per l’ingrés extra de la regularització cadastral de l’Estat

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va aprovar ahir la puja de l’1,1% de l’aigua i el clavegueram i la congelació de la majoria de taxes i impostos amb els vots de l’equip de govern (ERC i MES) i el PSC, i el vot contrari (i la crítica frontal) de CiU i la CUP. La majoria de taxes i impostos per al 2019 es mantindran, tret del de l’aigua a causa de l’acord en la creació de l’empresa mixta, Aigües Colomenques, va dir el batlle, Joan Martí (ERC).

L’increment es deu al compromís entre el soci privat (Sorea) i el soci públic (Ajuntament) quan es va crear Aigües Colomenques el 2012. L’empresa amortitza la inversió que fa en la xarxa a partir de l’increment de la tarifa any a any. Martí va dir que una llar que consumeix 29 metres cúbics per trimestre (320 litres al dia) que ha pagat un rebut de 43,43 euros aquest any, en pagarà 43,75 l’any que ve.

L’aigua va ser una de les discussions del punt de les ordenances, que va allargar-se una hora i mitja. La CUP troba lucrativa la gestió del servei d’una empresa, el 51% de la qual és de Sorea (i el 49% de l’Ajuntament). La societat percep 45.000 euros de “retribució al soci privat”, va revelar la regidora Sylvia Barragán. A CiU no li va semblar gens bé que l’equip de govern no rebaixi el coeficient de l’impost de béns immobles (IBI) tenint en compte que una recent regularització del cadastre, feta per l’Estat, li aportarà un ingrés extra.

No es modifiquen l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), l’impost de vehicles i l’impost sobre activitats econòmiques, entre altres. Hi haurà bonificacions de fins al 95% de l’IBI per als “immobles d’especial interès” i de fins al 20% si es fa compostatge casolà adequadament.

LA XIFRA

100
per cent
de bonificació en la taxa d’ocupació de la via pública tenen les entitats locals incloses al registre municipal.

Mora pren possessió com a regidor del PSC

El primer punt del ple d’ahir va servir perquè Jesús Mora prengués possessió com a nou regidor del PSC. Mora era el número 2 en la llista socialista del 2015, rere l’alcaldable, Manel Roqueta. El cap de llista de fa tres anys va decidir renunciar a l’acta de regidor i ho va fer en un ple extraordinari l’1 d’octubre –tot i que aquell dia no hi era present–. Roqueta serà el cap de llista del PSC a Celrà (Gironès). El PSC té un regidor de disset en el ple. La resta es distribueix així: ERC i CiU (7) i MES i la CUP (1).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona