Administracions

Mieres es planteja la gestió directa de l’aigua

Els veïns podran dir si hi estan d’acord, en una consulta vinculant que s’obre aquest dissabte

Els veïns de Mieres estan convocats a una consulta popular per decidir si el municipi recupera la gestió directa de la distribució d’aigua potable. Es podrà votar a partir de dissabte fins al dia 23 d’aquest mes, inicialment de manera presencial i, a partir del dia 17, de manera telemàtica a través de la plataforma Decidim. El resultat de la consulta serà vinculant.

Fins al 2001, el servei el feia directament l’Ajuntament. Aquell any es va encarregar, en règim de concessió, a l’empresa Sorea, del grup Agbar. En acabar-se el contracte, l’equip de govern ha vist l’oportunitat de recuperar-ne la gestió directa. Després d’assessorar-se en l’aspecte tècnic i mirant l’experiència en aquest sentit de municipis petits com Mieres, van concloure que seria el més convenient, però han preferit fer la consulta amb l’objectiu que la decisió que es prengui surti dels propis veïns. Per tal que tothom tingués la informació necessària, el mes passat l’Ajuntament va organitzar una trobada informativa en què tècnics del consorci Sigma van explicar els pros i contres del canvi de model. D’altra banda, l’Ajuntament ha proporcionat als veïns una comparativa de les despeses i ingressos segons el model de gestió. L’alcalde, Enric Domènech, remarca que, es triï el model que es triï, les tarifes s’incrementaran perquè s’hi vol incloure el cost del manteniment de la xarxa, una despesa que fins ara no es comptava. Els dos primers anys, però, el preu no es tocarà. Un avantatge de la gestió directa –hi afegeix Domènec– és que els beneficis que s’obtinguin es destinaran a millores de la xarxa.

Des que a Mieres governa VM-CUP, s’han celebrat consultes vinculants de tres pressupostos participatius, per decidir si es donava permís per obrir un càmping i per triar el jutge de pau.

LA XIFRA

195
abonats
al servei de distribució d’aigua té ara mateix Mieres, un municipi de 317 habitants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona