Administracions

Els delictes baixen un 20% en un any a Calonge

Són les millors dades de balanç dels últims anys i s’afegeixen a la davallada de més del 20% dels delictes contra la propietat

L’Ajuntament ja té en marxa l’ampliació de la seu de la policia

Els fets delictius dins del municipi de Calonge i Sant Antoni han disminuït gairebé un 20% en un any, una dada que s’afegeix a la davallada també dels delictes contra la propietat privada, que es van reduir més d’un 20%. Aquesta dada es va presentar en el marc de la darrera Junta de Seguretat Local, en què es va valorar com a positiva.

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, destaca que aquestes dades marquen clarament una tendència a la baixa dels fets delictius dins del terme municipal i són les millors dades de balanç dels últims cinc anys. Aquests bons resultats s’atribueixen a l’increment de les tasques de prevenció i a la bona coordinació i col·laboració constant entre el cos de la policia local de Calonge i Sant Antoni i el dels Mossos d’Esquadra.

Paral·lelament, l’Ajuntament vol reforçar tots els mecanismes que intervenen en la seguretat. Per això ha engegat els treballs d’ampliació de les dependències de la policia local, que inclouen un gran centre de control del projecte smart city o ciutat intel·ligent i un auditori i una sala polivalent. El projecte s’executarà entre aquest any i el vinent i comportarà una inversió de 511.884 euros. El nou edifici no estarà adossat a l’actual edifici de la policia local, però estaran connectats per una passarel·la de vidre. D’aquesta manera, es continuarà permetent el pas de vehicles cap a la zona del darrere dels dos equipaments, on hi ha un espai reservat per a aparcament. La nova edificació tindrà una superfície construïda total de 434 m², que es distribueixen en una planta baixa de 155 m² i una zona porxada i una planta pis de 244 m².

A la planta baixa hi haurà un espai polivalent que tindrà un accés propi i independent de la seu de la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona