Injecció de 156.000 euros al Maresme per pal·liar els efectes de la nevada

Les ajudes extraordinàries es repartiran entre els set municipis més afectats del nord de la comarca

«Quan hi ha una situació d'excepcionalitat, els municipis reaccionen impulsant els serveis necessaris, sense aturar-se a pensar si els podran afrontar econòmicament amb garanties. Per això la Generalitat ha decidit pal·liar en part aquestes despeses extraordinàries.» El secretari general d'Interior, Joan Boada, es va reunir ahir amb una desena d'alcaldes del Maresme per anunciar-los les ajudes immediates que rebran per compensar les inversions en personal i material que van fer per superar les conseqüències del temporal de neu i vent del dia 8 de març.

La partida, la primera d'aquestes característiques aprovada pel govern català i destinada al Maresme, puja a 155.926 euros que es repartirà entre els set municipis més afectats per l'episodi de mal temps. En concret, es beneficiaran Calella, Canet, Malgrat, Palafolls, Sant Cebrià i Tordera amb quantitats que oscil·len entre els 12.000 i els 31.000 euros. El criteri principal fet servir per triar les poblacions beneficiàries de l'ajut es basa en què durant 24 hores es van quedar sense llum el 25% de la població.

En aquest sentit, pobles com ara Sant Pol, Sant Iscle i Dosrius ja han manifestat que demanaran al govern català rebre també aquestes subvencions perquè defensen que van viure una situació semblant. Per aquest motiu, i tal com va assegurar el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo (PSC), aquesta administració s'ofereix a gestionar els tràmits per rebre de la companyia elèctrica Fecsa Endesa un certificat que corrobori la seva petició d'ajudes al govern català. Joan Boada, d'altra banda, va puntualitzar que calia millorar el sistema d'avisos durant les emergències i actualitzar els plans de protecció civil de cada ajuntament, perquè en una futura situació d'excepcionalitat com la viscuda a principi de mes «les coses funcionin millor».

Durant la visita també es va anunciar una nova línia d'ajuts per netejar els boscos de la massa forestal amb la contractació d'aturats. Jo va explicar que el Consell Comarcal vol canalitzar les ajudes que percebin els ajuntaments per coordinar amb les ADF una actuació «més eficaç i professional».

LES AJUDES

Calella
27.551 euros
Canet de Mar
20.514 euros
Malgrat de Mar
25.620 euros
Palafolls
16.762 euros
Pineda de Mar
31.212 euros
Sant Cebrià de Vallalta
11.710 euros
Tordera
22.525 euros
Total
155.926 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona