Administracions

Suport i retrets al ple de Figueres pel control dels bars

L’oposició vota a favor d’assumir més competències per inspeccionar els locals públics

També retreu al govern municipal actuar tard i haver encallat l’expedient

“Sí” a favor d’assumir més competències per poder inspeccionar i sancionar si cal els establiments públics que no respecten les normatives, però amb retrets per no haver-ho fet abans. Aquest és el missatge que tots els grups de l’oposició van adreçar al govern municipal de Figueres en el ple d’ahir.

Tercera votació

Héctor Amelló, portaveu de Cs, va iniciar el torn de paraula sobre aquest punt donant el to: “És la tercera vegada que votem aquest expedient, quantes vegades ho haurem de fer?”, va preguntar. “Vostè ja hi era”, va afegir Maria Àngels Olmedo des del PP, a l’atenció de l’alcalde Jordi Masquef, lamentant que aquest dossier encara no s’hagi resolt. Pere Casellas (PSC) va fer un pas més atribuint la responsabilitat del deteriorament de la inseguretat i de la conflictivitat en alguns bars, a la negativa del govern municipal per reclamar aquestes competències abans. La CUP va ser l’únic grup polític que no va votar a favor d’aquest punt (es va abstenir), però en la mateixa línia de la resta de formacions de l’oposició: “Sí a favor de controls als bars on es ven marihuana, però també en aquells on pugui haver-hi cocaïna, i deixant de criminalitzar una part de la població”, va dir Toni Garcia. La portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va reclamar que, a més dels controls, també es plantegin polítiques socials per lluitar contra l’incivisme i la inseguretat, mentre que Òscar Vergès CExF) va retreure al govern que el fet de no tenir competències “no vol dir que no es pugui fer res”.

L’alcalde va defensar la necessitat de fer aquest pas competencial tot i admetent la “situació rocambolesca” d’aquest dossier, tenint en compte que és la tercera vegada que aquest expedient es portava al ple. L’explicació –segons el govern i els serveis de secretaria de l’Ajuntament– és que aquest retard s’ha d’atribuir a discrepàncies jurídiques i de forma per part dels serveis de la Generalitat.

Canvis del cartipàs

En conjunt, el govern i l’oposició van intercanviar torns de paraula amb un marcat to preelectoral, tal com ho van lamentar alguns dels portaveus en les seves intervencions. A banda del debat motivat per aquest expedient i que va animar una mica el ple, 16 dels 19 punts a l’ordre del dia de la sessió d’ahir van ser de pur tràmit, per formalitzar els canvis de cartipàs i representació del govern municipal en diferents estaments, després de la sortida de Marta Felip, i que ja s’havien fet públics.

Veïns del Culubret

Prèviament al torn de precs i preguntes, l’alcalde va llegir la carta d’una representació dels veïns del barri del Culubret que van assistir al ple. A través d’aquesta intervenció indirecta, els veïns del Culubret van demanar al conjunt dels grups polítics representats al consistori “que es posin d’acord” per solucionar la problemàtica dels repetits talls de llum que tenen en aquest sector de la ciutat i que els va portar a manifestar-se dissabte passat. Recollint la petició de la carta que va llegir, l’alcalde va avançar que el conjunt dels grups polítics s’avé a crear una comissió específica per avançar en la resolució d’aquest problema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona