Administracions

Almenys sis detinguts en l’operatiu anticorrupció a l’Ajuntament de Deltebre

ERC suspèn de militància l’exalcalde de Deltebre després d’haver estat detingut pels Mossos en un operatiu anticorrupció

L’exalcalde de Deltebre (Baix Ebre), Gervasi Aspa, i el secretari de l’Ajuntament, han quedat en llibertat després de comparèixer en seu policial i resten a l’espera de ser citats pel jutge de la instrucció, 2 de Tortosa, que investiga delictes contra l’administració pública i de falsedat documental, durant els mandats de 2007 a 2015. Aspa i el secretari són dos dels sis detinguts en aquestes diligències sobre projectes d’aquella etapa municipal. Des de primera hora i fins als volts de la una del migdia, un equip d’agents de Mossos d’Esquadra, en qualitat de Policia Judicial, han registrat despatxos i ordinadors de l’Ajuntament de Deltebre i s’han endut, almenys, dues caixes de documentació. Abans de l’escorcoll ja s’havia fet diversos requeriments d’informació al consistori.

Els Mossos d’Esquadra han detingut almenys mitja dotzena de persones en el marc de l’operatiu anticorrupció a l’Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre). Segons ha pogut saber l’ACN, entre els detinguts hi hauria l’exalcalde d’ERC, Gervasi Aspa. Des de Mossos es confirma que, entre les diverses detencions practicades, hi ha un ex-alt càrrec, funcionaris i ex-funcionaris de l’Ajuntament. La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Tortosa, se centra en delictes contra l’administració pública i falsedat documental. Agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han entrat a primera hora d’aquest dimarts a les oficines del consistori, d’on parell d’agents n’han sortit amb caixes amb documentació. La policia busca informació referent a mandats anteriors, en concret dels mandats compresos entre el 2007 i el 2015. L’operatiu, que es troba sota secret de sumari, continua en marxa.

Aspa, que seria un dels detinguts, va ser líder dels republicans i alcalde de la població durant sis anys: en el mandat del 2007 al 2011, i del 2011 al 2013, en un pacte de govern amb el PSC i alternança a l’alcaldia, amb el socialista José Emilio Bertomeu. L’estiu passat Aspa va presentar la seva renúncia a l’acta de regidor en un ple actualment governat pel PDeCAT.

Suspès de militància

Esquerra Republicana de Catalunya ha acordat aquest dimarts la suspensió immediata de militància i l’obertura d’un expedient informatiu a l’exalcalde de Deltebre Gervasi Aspa (ERC) després que hagi estat detingut en un operatiu anticorrupció. L’Executiva Nacional del partit ha ofert la seva col·laboració a la justícia per aclarir els fets de forma “immediata” i “inequívoca”. En un comunicat, el partit d’Oriol Junqueras ha reiterat el compromís amb la transparència i el bon govern. Els Mossos han detingut Aspa juntament amb cinc persones més en el marc d’una investigació del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tortosa que se centra en delictes contra l’administració pública i falsedat documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona