Administracions

La biblioteca de Santa Cristina costarà 1,8 milions

El projecte bàsic per al futur equipament s’aprova per unanimitat en el ple municipal

S’ha sotmès a participació

La futura biblioteca municipal Baldiri i Reixac de Santa Cristina d’Aro té un pressupost d’execució per contracte d’1.780.000 euros, segons el projecte bàsic aprovat definitivament i per unanimitat en el ple municipal reunit la setmana passada. El document, redactat per l’empresa Feu i Godoy Arquitectes, de Solsona, té en compte la proposta aprovada en un procés participatiu, com també les esmenes plantejades pels mateixos ciutadans. La nova biblioteca, segons el projecte, serà un edifici diàfan d’uns 1.000 metres quadrats, amb zones de patis de més de 300 metres quadrats, que anirà prop del xamfrà entre els carrers Pere Geronès i Joan Casas i Arxer, a l’eixample de la Teulera però a tocar el nucli antic.

La nova biblioteca substituirà l’actual, a l’edifici antic de l’antic ajuntament. A banda de ser lluny del centre del municipi, té manca d’espais i greus problemes d’accessibilitat, segons s’esmenta en la memòria d’adjudicació de la nova biblioteca.

El contracte per a la redacció del projecte es va adjudicar a l’abril del 2018 per 129.772,50 euros. I, a part del projecte bàsic, l’empresa també ha redactat ja el projecte executiu, el projecte immobiliari, l’estudi de seguretat i el relatiu a la direcció d’obres de la construcció de la nova biblioteca del municipi.

La construcció d’una nova biblioteca ha tingut tot un procés de participació ciutadana. L’any 2016, va ser la proposta més votada d’entre les peticions fetes en les assemblees de pressupostos participatius. A partir d’aquí, el govern va encarregar un avantprojecte a cinc empreses per decidir quin enfocament donaven al nou equipament municipal. Les cinc propostes, més la que ja hi havia feia temps, van ser valorades per una comissió tècnica formada per responsables de biblioteques de la Diputació de Girona i de la Generalitat, així com de l’Institut Català d’Energia. “Teníem clar que volem un edifici sostenible energèticament”, recorda la regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol. La comissió tècnica va descartar quatre dels sis estudis. Els dos restants varen ser votats per la ciutadania. I l’estudi guanyador va ser el que va presentar l’empresa Feu i Godoy Arquitectes. L’equip redactor del projecte està integrat pels arquitectes Anna Feu i Carles Godoy, l’enginyer d’instal·lacions Lluís Duart i l’arquitecte tècnic i enginyer Francesc Xairó.

LA XIFRA

1,78
milions
és el pressupost en què el projecte oficial xifra el cost d’aixecar el nou edifici, al nou sector Teulera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona