Administracions

Projecte per al centre de visitants a Peratallada

Amb l’equipament condicionaran l’antic ajuntament del poble per divulgar el municipi

L’Ajuntament de Forallac ja disposa del projecte bàsic per transformar l’antic ajuntament de Peratallada en un centre de rebuda de visitants que funcionarà, a la vegada, com a espai d’interpretació de tot el municipi. El document és el primer pas per a un nou equipament cultural, al servei de la dinamització social i turística.

La base del discurs girarà al voltant del paisatge cultural i es concep com un espai d’identitat adreçat tant als residents com als milers de visitants que passen cada any per Peratallada. Hi explicaran didàcticament la història del municipi i la riquesa patrimonial de tots els nuclis. I estarà connectat, a més, amb el centre d’interpretació que s’adequarà a la rectoria de Fitor.

El centre de visitants de Forallac esdevindrà una porta d’entrada i de presentació del municipi a través d’un relat ordenat i descriptiu del ric paisatge cultural. Però també serà un punt de partida i d’inici per a la descoberta de la resta del territori municipal. Així mateix, serà un espai de participació i trobada de la ciutadania.El paisatge cultural en serà l’autèntic protagonista. Es pretén que els visitants el descobreixin en la seva autenticitat i plenitud, per mitjà de diverses propostes que tenen i tindran al seu abast, per conèixer els nostres dòlmens, camins, pedreres, forns, esglésies, castells, tradicions, o fins i tot, la gastronomia.El projecte bàsic, que ha estat elaborat per un arquitecte, un gestor cultural i un dissenyador, defineix com s’ha de desenvolupar la proposta arquitectònica, museogràfica i de gestió. Posteriorment, s’encarregaran els projectes arquitectònics i museogràfics, i s’executarà l’obra, per fases.

La riquesa històrica, paisatgística i cultural de Forallac es basa en elements o vestigis representatius de la història, que han anat deixant les diferents generacions. En pocs municipis es conserva un patrimoni tan extens i variat com a Forallac: amb dòlmens, testimoni dels primers pobladors de la zona, o castells, esglésies i nuclis medievals de primer ordre com són els de Vulpellac i Peratallada, declarats béns culturals d’interès nacional (BCIN).Tot això sense oblidar les restes de l’activitat humana vinculada a l’aprofitament de les Gavarres, com poden ser rajoleries, forns de calç o places carboneres. Aquest conjunt patrimonial permet entendre les arrels dels avantpassats i la seva manera de viure, i configura un valuós llegat a partir del qual s’ha configurat la identitat del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona